Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Fingoval loupežné přepadení

Lež byla kriminalisty velmi brzy odhalena 

    Oznámení o tom, že ve Svitavách,  na ulici Slovenská došlo mezi 7:30 a 08:00 ke spáchání násilného trestného činu - trestného činu loupeže, se svitavští policisté dověděli včera,  kolem půl deváté ráno,  na základě telefonického oznámení poškozeným. Na místo loupežného přepadení byla okamžitě vyslána výjezdová skupina, která měla za úkol zjistit další okolnosti v případu. Téměř desítku policistů nyní čekala doslova mravenčí práce. Prvotní informace, kterou  policisté měli k dispozici byl fakt,  že došlo k fyzickému napadení 46letého stavebního dělníka z Banské Štiavnice neznámým pachatelem, který poškozenému úderem pěstí a kopem do hrudníku způsobil zranění, jež si vyžádalo lékařské ošetření. Naštěstí bez nutnosti vystavení pracovní neschopnosti.  Neznámý násilník se pak měl zmocnit 30 tisícové hotovosti, občanského průkazu a platební karty, kterou měl mít napadený uloženu v peněžence a tu pak v příruční textilní brašně.

     Kriminalisté a policisté ze svitavského obvodního oddělení, kteří se případem intenzivně zabývali zjistili v průběhu dne několik rozporuplných skutečností, které poškozený nedokázal rozumným způsobem vysvětlit. Nakonec na základě předložených důkazů poškozený doznal, že si loupežné přepadení vymyslel, zranění si způsobil svévolným pádem v důsledku opilosti a  finační hotovost propil společně s návštěvníky jedné ze svitavských restaurací.

     Co muže přimělo k tomu, aby si celý tento příběh vymyslel?

     Peníze, které prohýřil totiž nebyly jeho, ale majitelky nemovitosti, která si muže najala coby stavebního dělníka  a hotovost měla sloužit k  nákupu stavebního materiálu na rekonstrukci rodinného domu.

 

vytisknout  e-mailem