Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Finta s podomním prodejem zabrala

Přerovsko - Paní přišla o sto tisíc korun.  

Včera kolem půl jedenácté dopoledne byla v jednom z bytů v Lipníku nad Bečvou okradena 87 letá paní. Na ulici Zahradní ji oslovila jí neznámá žena, která se jí nabídla, že jí pomůže s taškami s nákupem. Paní souhlasila a neznámá žena s ní vešla do domu, kde paní bydlí. Výtahem s ní vyjela až k jejímu bytu, do kterého s paní vstoupila. Zda byly vstupní dveře po vstupu obou žen do bytu zavřené či nikoliv, není v tuto chvíli známo. Neznámá žena pak seniorce v jedné z místností začala nabízet látkové zboží – dečky, čímž ji zabavila. Po chvíli odešla. Až po jejím odchodu seniorka zjistila, že jí z další z místností zmizelo sto tisíc korun. Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu krádež, za který pachateli, v případě jeho zjištění, hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od 1 roku do pěti let. Na případu pracují a po pachatelce intenzivně pátrají.
 
Podle zjištěného popisu se mělo jednat o ženu ve věku kolem 40 let, vysokou kolem 150 cm. Měla střední, štíhlou postavu, krátké rovné blond vlasy, oválný obličej. Na sobě měla skořicový vrchní oblek, šedé kalhoty a šedé boty do špičky, bez podpatku. U sebe měla plátěnou tašku s potiskem květin. Mluvila česko-polským přízvukem.
 
 Policisté se tímto obrací na širokou veřejnost, případné svědky, kteří by mohli svými informacemi a případnými poznatky přispět k objasnění případu, ať se obrátí na nejbližší policejní služebnu, případně kdykoliv na bezplatnou telefonní linku 158. Za spolupráci děkujeme.
 
Policie ČR radí občanům, aby byli obezřetní při kontaktu s cizími lidmi, nikoho cizího si do bytu či domu nevpouštěli. Podvodníci využívají nejrůznější záminky a lsti, jak se dostat k vašim penězům. Chtějí vniknout do vašeho bytu či domu a pokud z vás nevylákají peníze přímo, ovládají řadu způsobů, jak vás okrást. Zvoní-li opravář, pracovník úřadu či jiných služeb (odečet plynu apod.), nechte si předložit jeho služební průkaz nebo ještě lépe, zavolejte na úřad nebo instituci, na kterou se pracovník odvolává. V případě jakýchkoliv pochybností trvejte na tom, že o nabízenou službu nestojíte.
 

por. Mgr. Irena Urbánková

1.11.2013

vytisknout  e-mailem