Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Firemní peníze za prodej zboží si nechal posílat na svůj účet

havaroval do železniční závory a utekl 

Havaroval do železniční závory a z místa utekl
Na železničním přejezdu před obcí Lomnice došlo dne 26.3.2009 v 19,00 hodin k dopravní nehodě. Řidič felicie nezvládl průjezd pravotočivou zatáčkou před železničním přejezdem a přejel vlevo do protisměru. Vyjel mimo komunikaci a zastavil se na železničních kolejích. Následně z kolejí chtěl vycouval a narazil zadní částí felicie do sloupu ovládání železniční závory a z místa utekl. Policisté při šetření nehody zajistili v blízkosti nehody v lesním prostoru v Dětřichově nad Bystřicí 35letého muže, který byl bez obuvi. Při dechové zkoušce mu naměřili 0,97 promile alkoholu. Policistům uvedl, že o dopravní nehodě ví, že šel pouze okolo havarovaného vozidla, které prohledal, jestli v něm není zraněná osoba. Popíral, že by felicii řídil. Způsobená škoda činí 10 tisíc Kč. Další okolnosti a příčiny nehody šetří SKUPINA DOPRAVNÍCH NEHOD BRUNTÁL.
  
Firemní peníze za prodej zboží převáděl na svůj účet
V těchto dnech policejní komisař SKPV zahájil trestní stíhání 37letého muže z Opavy pro trestné činy podvodu a zpronevěry. Toho se měl dopustit tím, že od října 2006 do března 2008 v Branticích byl pověřen vedením podniku majitelkou - manželkou a zneužil svých oprávnění při nákupu a prodeji zboží. Na vystavených fakturách za prodej výrobků zaměnil číslo účtu firmy za číslo svého soukromého účtu. V uvedené době také odebral zboží a fakturu nedal k zavedení do účetnictví a proplacení. Peníze i zboží následně užil pro svou potřebu. Způsobená škoda činí kolem 2,5 mil. Kč.
  
Pod vlivem alkoholu napadal svou tetu
V sobotu 28.3.2009 v Rázové dopoledne pod vlivem alkoholu napadal  38letý muž svou 62letou tetu. Vyhrožoval jí i újmou na zdraví. Přivolaní policisté agresivního muže zajistili a následně byl převezen na záchytnou stanici do Opavy. Šetří OOP Horní Benešov.
 
Rozbil výlohu a odcizil cigarety, alkohol a pokladnu
V době od 28. do 29.3.2009 ve Dvorcích dosud neznámý pachatel rozbil výlohu prodejny potravin. Vnikl dovnitř a odcizil cigarety, alkoholické nápoje a pokladnu. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 80 tisíc Kč.
 
Podnapilý chodec vběhl pod renault
Dopravní policisté v neděli 29.3.2009 šetřili nehodu mezi obcemi Třemešná a Město Albrechtice. 33letý muž začal v křižovatce přebíhat pozemní komunikaci a ani se nerozhlédl. Neodhadl vzdálenost přijíždějícího vozidla a vběhl do protilehlého jízdního pruhu, kde právě jel 33letý řidič s renaultem. Došlo ke střetu a lehkému zranění chodce. Při šetření nehody byly provedeny dechové zkoušky u obou účastníků. U chodce bylo naměřeno 2,56 promile alkoholu a přiznal požití alkoholických nápojů. Způsobená škoda činí 5 tisíc Kč.
 
 
komisař por. Bc. Tušková Pavla
 pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem