Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Fixovala výhry v herně

MOST - Obsluha herny podváděla; Kontrola v restauracích a hernách - matka s mladistvým u automatů. 

Z přečinu podvodu obvinil policejní vyšetřovatel 27letou ženu z obce na Teplicku. Ta pracovala v jedné herně v Mostě jako obsluha, kde si sama sobě podvodem měla vyplácet výhry. Po dobu jednoho měsíce prováděla neoprávněné výplaty výher z hracích automatů a to tak, že uložené stvrzenky starých výher opětovně použila, čímž předstírala výhry nové, které však ve skutečnosti nenastaly. Takto si pro svoji potřebu vyplatila z pokladny částku 90 tisíc korun. Za toto jednání ženě hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Mladistvý hrál v herně na automatu vedle matky
Další z policejních akcí proběhla na území města Mostu o víkendu. Policisté při ní opět zjišťovali, zda mládeži do 18 let není umožněna v hernách hra na výherních automatech, či zda dětem není prodáván či podáván alkohol. Muži v uniformách se zaměřili na restaurační provozovny, herny a bary v teritoriu města Mostu a prošli 11 provozoven. Nikde nebylo zjištěno, že by mládeži do 18 let někdo podal nebo prodal alkoholický nápoj. V jedné herně policisté objevili mladíka, kterému ještě nebylo 18 let. V herně byl se svoji matkou a oba seděli u automatů a hráli. Policie nyní věc  šetří pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení výchovy dítěte. Případem se zabývají policisté obvodního oddělení Most.

Cizinec měl pozitivní test na drogy
Hlídka policistů obvodního oddělení Most prováděla silniční dohled a v ulici Budovatelů zastavila ke kontrole vozidlo tovární značky Audi. Řidič cizinec se na výzvu policistů, kterým se motorista zdál nervózní, podrobil dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní. Pozitivně však vyšel test na drogy, který ukázal na amfetamin. Policie 25letému cizinci sdělila podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykových látek.

Za poskytnutí marihuany čelí obvinění
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 22letého muže z Mostu. Ten měl v přesně nezjištěné době letošního roku na sídlišti Výsluní v Mostě obstarat a následně zdarma poskytnout v jednom případě přesně nezjištěné množství omamné látky marihuany jiné osobě. Obviněný je stíhán na svobodě a hrozí mu až pětiletý trest odnětí svobody.

Drogy vyráběl v Mostě i v Janově
Ze stejného přečinu čelí obvinění i 36letý muž z Mostu. Ten měl na různých místech v okrese Most obstarat a následně prodat nejméně ve 33 případech nezjištěné množství psychotropní látky metamfetaminu. V bytě v ulici K. H. Borovského, kde proběhla domovní prohlídka, přechovával předměty, které sloužily k výrobě metamfetaminu. Drogu měl muž vyrábět i v bytě v Janově, kdy vyrobil v 24 případech nejméně 24 gramů metafetaminu. I tam kriminalisté v rámci domovní prohlídky zajistili předměty, u kterých je podezření, že sloužily k výrobě drogy. Policie zajištěné věci   odeslala na odbor kriminalistické techniky k provedení odborné expertizy. Mostečan, který byl za výrobu drog obviněn i v červnu, byl s ohledem na pokračující trestnou činnost vzat okresním soudem do vazby.  

Most 21. listopadu 2017
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem