Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Forf půjčky frčely

NÁCHODSKO - Mladý muž je uzavíral na cizí jména 

Z přečinu podvodu se bude muset,zodpovídat 25letý mladý muž z Broumovska. Nedostatek peněz řešil jako v dnešní době mnoho dalších půjčováním peněz. Prostě si vzal půjčku, aniž se příliš staral o to, zda ji bude splácet.

Tento mladík navíc vylepšoval svoji finanční situaci tak, že půjčku, vždy se jednalo o lidově takzvanou "fofr půjčku" , uzavíral nikoli na sebe, ale na osoby ze svého okolí. Peníze pak samozřejmě inkasoval a utrácel on sám. Zdánlivě výhodné řešení ale nevydrželo dlouho. Lidé, na které muž půjčky uzavřel a také je pak měli platit, pochopitelně nadšeni nebyli a učinili trestní oznámení. Prozatím policie mladého muže viní z toho, že v srpnu 2012 v minimálně šesti případech  zneužil osobní údaje osob ze svého okolí a půjčil si na jejich jméno peníze. Nešlo o žádné velké sumy, jednalo se vždy o částku jednoho tisíce korun. 

Celkový  dluh u společnosti, poskytující půjčku, ovšem do současné doby narostl na téměř 50.000 korun. Mladíka tak jeho nepromyšlené a poměrně krátkozraké jednání nakonec ve finále přijde pěkně draho. Navíc,  za podvod může strávit až dva roky ve vězení. Ilustrační foto Policie ČR

por. Mgr. Eva Prachařová
3.4.2012 v 15:30

 

vytisknout  e-mailem