Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Fotbal ho tak rozpálil, že poškodil vozidla

LIBEREC - Celkem tři vozidla poškodil 25letý mladík během fotbalového utkání mezi FC Slovan Liberec a AC Sparta Praha dne 18. dubna 2015 v Liberci. 

Liberečtí kriminalisté zahájili v těchto dnech trestní stíhání 25letého mladíka, který se dopustil přečinu poškození cizí věci. Během fotbalového utkání mezi týmy FC Slovan Liberec a AC Sparta Praha, které se konalo v Liberci dne 18. dubna 2015, poškodil na otevřeném venkovním parkovišti u stadionu celkem tři zaparkovaná vozidla. Jedná se o parkoviště na cyklostezce, na které vede příjezdová cesta z ulice Chrastavská. Fotbal mladíka zřejmě tak rozpálil, že kolem půl osmé večer nezjištěným způsobem úmyslně poškodil karosérie a součásti třech vedle sebe v řadě zaparkovaných vozidel.  Poškodil tak vozidlo Ford Focus C-MAX, Peugeot 2008 a Citroën C4. U těchto vozidel zpravidla promáčknul na některých místech jejich karoserie a u vozidla Citroen utrhl navíc zadní stěrač a poškrábal zadní okno zavazadlových dveří a zadní znak Citroën. Svým neurvalým chováním tak napáchal škodu za téměř 50 tisíc korun.

Ke svému jednání se mladík doznal a toho, co způsobil lituje. Nechal se strhnout atmosférou před fotbalovým zápasem a také svoji roli hrál i alkohol. Trestní stíhání 25letého muže z Jablonecka probíhá na svoboě. Soud mu může uložit až jednoletý trest odnětí svobody.


29.6.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem