Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE: Fotbalové utkání 6. 12. 2023

HRADEC KRÁLOVÉ - Dohlédneme na veřejný pořádek i dopravu. 

Po skončení zápasu jsme prověřovali poznatky k napadení muže nedaleko Malšovické arény. Zraněný muž byl transportován do nemocnice. Evidovali jsme také případ odcizení šály, k níž mělo dojít po skončení zápasu rovněž v blízkosti stadionu. Všemi okolnostmi těchto případů se dál zabýváme. Nad rámec výše uvedeného jsme nemuseli v souvislosti s konáním fotbalového zápasu řešit žádná vážnější protiprávní jednání. 

Po skončení zápasu policisté situaci na trase vedoucí na hlavní nádraží průběžně monitorovali a dohlíželi na veřejný pořádek i dopravu. 

mjr. Magdaléna Vlčková
6.12.2023; 22:50 h

----------------------------------------------------------

V souvislosti s konáním fotbalového utkání s pražskou Slavií, které se uskuteční ve středu 6. prosince 2023 v Malšovické aréně, se zaměříme na dohled nad veřejným pořádkem a cílit budeme i na bezpečnost v dopravě. Několik desítek policistů z pořádkové, kriminální, cizinecké či dopravní služby, bude společně se strážníky Městské policie Hradec Králové dohlížet na veřejný pořádek, nejen v místě konání fotbalového zápasu, ale také v jeho širším okolí. V souvislosti s fotbalovými zápasy odehranými v nové Malšovické aréně jsme řešili už takřka 20 protiprávních jednání, která se udála přímo na fotbalovém stadionu. Protiprávní jednání páchaná přímo na fotbalovém stadionu nám pomáhají dokumentovat a následně řešit kamery umístěné přímo v prostorách fotbalového stadionu.

K zajištění bezpečnosti v Malšovické aréně: Prohlášení Fc Hradec Králové V Malšovické aréně je bezpečnost zajištěna

Monitorovat situaci budou po celou dobu i policisté z antikonfliktního týmu, v hledáčku policistů bude nejen příjezd fanoušků a jejich příchod na stadion, ale také jejich následný odjezd.

Budeme se věnovat i dohledu nad bezpečností a plynulostí dopravy a v souvislosti s tím upozorňujeme proto občany, návštěvníky metropole a zejména motoristy na možná dopravní omezení, která mohou dočasně v různých částech města při přesunu fanoušků nastat. Dbejte proto nejen pokynů policistů, strážníků ale i pořadatelů.

POUŽÍVÁNÍ PYROTECHNIKY!

V souvislosti s tím je na místě upozornit i na platnou obecně závaznou vyhlášku Statutárního města Hradec Králové č. 4/2023, která reguluje používání zábavní pyrotechniky na území města a jejíž porušení lze postihnout podle zákona č. 251/2016 Sb., o některých přestupcích, ve znění pozdějších předpisů. Použití pyrotechniky během sportovního utkání, ale i při cestě na zápas či při návratu z něj, navíc upravuje od loňského roku i změna zákona o odpovědnosti za přestupky, která umožňuje důsledněji trestat používání pyrotechniky na sportovních akcích, ale také např. divácké násilí na stadionech. „Pokud výtržník použije od 1. února 2022 pyrotechniku během sportovního utkání, ale i při cestě na zápas či při návratu z něj, dopustí se nově přestupku používání pyrotechniky na sportovních akcích,“ uvádí ke změně zákona Ministerstvo vnitra ČR.

mjr. Magdaléna Vlčková
4.12.2023

Níže ilustrační foto

Odkazy do noveho okna

Fotbalový stadion HK

Fotbalový stadion HK 

Detailní náhled

Fotbalový stadion HK

Fotbalový stadion HK 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem