Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE: Fotbalové utkání 9. 12. 2023

HRADEC KRÁLOVÉ – Zajištění veřejného pořádku i dopravy. 

V souvislosti s fotbalovým utkáním jsme nemuseli řešit žádná zavážnější protiprávní jednání. Monitorovali jsme příjezd návštěvníků, i jejich následný odjezd, který se obešel bez větších dopravních komplikací.

Použití pyrotechniky a nevhodné projevy některých fanoušků na stadionu jsou zadokumentovány a budou vyhodnoceny a následně řešeny v součinnosti s pořadatelskou službou. 

Dohled nad veřejným pořádkem jsme zabezpečovali v součinnosti se strážníky Městské policie Hradec Králové, v kontaktu jsme od prvopočátku byli i s pořadateli, fotbalovým klubem a dalšími zúčastněnými subjekty.

mjr. Magdaléna Vlčková
9.12.2023; 22:20 h

-----------------------------------------------------

Fotbalové utkání s ostravským Baníkem, které se uskuteční v sobotu 9. prosince 2023 od 18 h v Malšovické aréně, s sebou přinese ve vyšší míře z naší strany dohled nad veřejným pořádkem a samozřejmostí bude i zajištění bezpečnosti v dopravě. Opatření se zúčastní policisté v obdobném rozsahu a složení jako tomu bylo na středečním fotbalovém zápase se Slavií. V součinnosti se strážníky Městské policie Hradec Králové bude několik desítek policistů monitorovat veřejný pořádek a dopravu, nejen v místě konání fotbalového zápasu, ale také v jeho širším okolí, zaměříme se i na pohyb fanoušků směrem na zápas či z něj. Nasazeni budou do opatření i policisté z antikonfliktního týmu.

K zajištění bezpečnosti v Malšovické aréně: Prohlášení FC Hradec Králové V Malšovické aréně je bezpečnost zajištěna

Zajištění plynulé a bezpečné dopravy je dalším úkolem. Upozorňujeme občany, návštěvníky metropole a zejména motoristy na možná dopravní omezení, která mohou dočasně v různých částech města při přesunu fanoušků nastat. Dbejte proto nejen pokynů policistů, strážníků ale i pořadatelů.

POUŽÍVÁNÍ PYROTECHNIKY!

V souvislosti s tím je na místě upozornit i na platnou obecně závaznou vyhlášku Statutárního města Hradec Králové č. 4/2023, která reguluje používání zábavní pyrotechniky na území města a jejíž porušení lze postihnout podle zákona č. 251/2016 Sb., o některých přestupcích, ve znění pozdějších předpisů. Použití pyrotechniky během sportovního utkání, ale i při cestě na zápas či při návratu z něj, navíc upravuje od loňského roku i změna zákona o odpovědnosti za přestupky, která umožňuje důsledněji trestat používání pyrotechniky na sportovních akcích, ale také např. divácké násilí na stadionech. „Pokud výtržník použije od 1. února 2022 pyrotechniku během sportovního utkání, ale i při cestě na zápas či při návratu z něj, dopustí se nově přestupku používání pyrotechniky na sportovních akcích,“ uvádí ke změně zákona Ministerstvo vnitra ČR

mjr. Magdaléna Vlčková
7.12.2023

vytisknout  e-mailem