Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Fotbalové utkání FC Viktoria proti Fenerbahce SK Instanbul

Policie připravila bezpečnostní opatření na čtvrteční utkání 

     V souvislosti se čtvrtečním fotbalovým utkáním FC Viktoria Plzeň a Fenerbahce SK Istanbul, které proběhne v Doosan Aréně v Plzni, připravilo Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje bezpečnostní opatření k zajištění klidu a veřejného pořádku.
     Zápas byl ze strany policie vyhodnocen jako vysoce rizikový. Již v průběhu dopoledních hodin budou policisté monitorovat příjezdové cesty do města a také samotné centrum Plzně. Na dodržování veřejného pořádku zejména kolem fotbalového stadionu budou dohlížet nejen policisté z pořádkové jednotky, ale také antikonfliktní tým a kolegové z oddělení služební hipologie Praha.
     Před zápasem, v jeho průběhu a po skončení budeme průběžně shromažďovat a vyhodnocovat aktuální informace, a to jak za pomocí mobilního monitorovacího centra, tak i z vrtulníku. Nejen na bezpečnost a plynulost silničního provozu, ale také na parkování v okolí stadionu budou dohlížet kolegové z dopravní policie. V souvislosti s dopravou žádáme fanoušky, kteří přijedou na zápas, aby parkovali na vyhrazených parkovištích, nebránili provozu a dbali pokynů policistů.
     Vzhledem k vysoké rizikovosti tohoto fotbalového utkání jsme přípravě bezpečnostního opatření věnovali maximální pozornost a jsme připraveni v případě narušení veřejného pořádku okamžitě a efektivně zasáhnout.
     Dle našich předběžných informací by mělo do Plzně dorazit zhruba 800 fanoušků hostujícího mužstva.
 
por. Mgr. Markéta FIalová
5. března 2013
 

vytisknout  e-mailem