Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Fotbalové utkání I. Synot ligy - AKTUALIZACE

LIBEREC - Policisté budou zajišťovat bezpečnost a veřejný pořádek v souvislosti se zítřejším fotbalovým utkáním.  

V sobotu 18. dubna od 20:15 hodin se na stadionu v Liberci uskuteční fotbalové utkání první fotbalové Synot ligy mezi mužstvy FC Slovan Liberec a AC Sparta Praha.
Lze předpokládat, že by mohlo dojít k narušení veřejného pořádku ze strany některých neukázněných diváků a příznivců klubů.
Ze strany Policie České republiky je na tuto sportovní akci připraveno bezpečnostní opatření, jehož cílem je zajištění veřejného pořádku, klidu a bezpečnosti na teritoriu města Liberec a jeho okolí. Na akci jsou vyčleněny adekvátní síly a prostředky.
Policie České republiky žádá všechny návštěvníky, kteří do místa události přijedou motorovými vozidly, aby je zaparkovali na místech tomu určených.
 

17. 4. 2015
por. Petr Kmínek DiS.
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí
 

AKTUALIZACE dne 19. 4. 2015:

Fotbalové utkání skončilo krátce po dvaadvacáté hodině za stavu 2 : 1 pro domácí mužstvo. Na stadionu bylo celkem 8 100 platících diváků a z toho bylo 550 fanoušků hostujícího týmu. Realizované bezpečnostní opatření splnilo svůj účel a policistům se podařilo udržet veřejný pořádek v okolí stadionu i celého města a také zajistit bezpečnost silničního provozu. V rámci celé akce policisté řešili 2 přestupky a 1 případ krádeže. Jedna osoba byla zadržena, jedna osoba byla zajištěna a jedna předvedena.
Půl hodiny po skončení utkání došlo před hotelem Atrium k bitce, kdy deset fanoušků hostujícího týmu napadlo skupinku domácích fanoušků. V půl dvanácté v noci bylo všech deset útočníků zadrženo. Dnes krátce po sedmé hodině ranní bylo všech deset zadržených osob propuštěno. Devíti z nich bylo sděleno obvinění z přečinu výtržnictví a pokusu ublížení na zdraví.
 

19. 4. 2015
por. Petr Kmínek DiS.
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí
 

vytisknout  e-mailem