Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Fotbalové utkání pohlídají policisté

KRAJ VYSOČINA: Policisté přijali adekvátní bezpečnostní opatření  

Krajské ředitelství policie kraje Vysočina připravilo v souvislosti s pátečním fotbalovým utkáním mezi mužstvy FC Vysočina Jihlava a FC Baník Ostrava adekvátní bezpečnostní opatření. Vzhledem k dosavadním zkušenostem s chováním fanoušků ostravského celku při jiných prvoligových utkáních byl zápas v Jihlavě vyhodnocen jako rizikový. Na zápas může přijet také jádro nejradikálnějších fanoušků, kteří by se mohli při cestě do Jihlavy nebo v průběhu samotného utkání dopouštět výtržností a jiného protiprávního jednání.
 
 „V souvislosti s fotbalovým utkáním může hrozit riziko narušení veřejného pořádku. Situaci v žádném případě nemůžeme podcenit. Do bezpečnostního opatření budeme mít proto nasazen adekvátní počet policistů, “ uvedl velitel opatření plk. Mgr. Karel Sehnal.
 
Prioritou policistů Krajského ředitelství policie kraje Vysočina bude dohlížet před konáním utkání na bezproblémový příjezd a příchod fanoušků FC Baník Ostrava do sektoru hostí na stadionu. Musíme především zajistit, aby nedošlo k žádným vzájemným střetům mezi fanoušky obou mužstev. V lokalitě kolem fotbalového stadionu bude naším prvořadým úkolem zabezpečit bezpečnost, veřejný pořádek a ochránit zdraví a majetek občanů. V případě, že přímo na stadionu dojde k takovým výtržnostem, které nebude pořadatel sám zvládnout vlastními silami a požádá o zákrok policii, jsme schopni v dostatečném počtu policistů provést zákrok uvnitř stadionu.
 
Úkolem policistů pořádkové jednotky a pořádkových hlídek bude před začátkem utkáním, v jeho
průběhu a po jeho skončení plnit úkoly spočívající v ochraně bezpečnosti osob a majetku, zajištění klidu a veřejného pořádku. Důležitým úkolem policistů bude zamezit páchání přestupků a trestných činů, proto budeme monitorovat situaci na příchodových a odchodových trasách fanoušků ve snaze zabránit jejich případnému střetu.
 
Do pátečního policejního opatření budou nasazeny kromě pořádkové jednotky, hlídek pořádkové policie také hlídky dopravní policie. Počítáme také s úzkou spoluprácí s pořádkovou jednotkou moravskoslezské policie, která by měla monitorovat přesun fanoušků z Ostravska do Jihlavy.
 
Dopravní policisté budou mít především za úkol dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu v nejbližším okolí stadionu. V případě potřeby budou hlídky regulovat dopravu v místě, kde by došlo k nějakým dopravním komplikacím. Důležitá bude operativní regulace dopravy při průjezdu vozidel ulicemi Jiráskova a Hamerníkova. V případě, že to bude vzniklá dopravní situace vyžadovat, budou na křižovatkách v okolí stadionu regulovat provoz. Naší pozornosti neujdou ani parkoviště a místa určená k parkování vozidel. Do policejního opatření budou nasazeni také členové antikonfliktního týmu Krajského ředitelství policie kraje Vysočina, kteří mají za úkol zprostředkovat kontakt a zajistit komunikaci mezi policií a fanoušky, především hostujícího týmu. Do bezpečnostního opatření se zapojí také strážníci Městské policie Jihlava.
 
kpt. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař
7. listopad 2013
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem