Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Fotbalové utkání proběhlo bez vážnějších komplikací

Královéhradecko - Policisté zajistili 7 fanoušků 

Dnešní fotbalové utkání mezi FC Hradec Králové a FC Viktoria Plzeň patřilo mezi rizikové zápasy, proto bylo připraveno adekvátní bezpečnostní opatření. Do akce byli zapojeni desítky policistů z pořádkové, dopravní a kriminální policie. Nechyběl ani antikonfliktní tým a psovodi.
Naším cílem bylo udržet veřejný pořádek a eliminovat jakékoliv pokusy o přestupkové nebo trestní jednání. Očekávali jsme příjezd několika set plzeňských fanoušků, kteří začínali přijíždět po 15.30 hod. Přijížděli jak osobními vozidly tak autobusy, pro které byl vyhraněn pravý jízdní pruh na II. okruhu těsně před Malšovickým stadionem.

fanoušciKrátce po začátku utkání jsme zajistili dvě podnapilé osoby, které se snažili dostat přes odpor pořadatelské služby bez lístků na stadion. Oba hradecké fanoušky, kterým jsme naměřili téměř 3 promile alkoholu v dechu, jsme převezli na záchytnou protialkoholní stanici. Po vystřízlivění se budou zpovídat z přestupku proti občanskému soužití.
Po ukončení zápasu jsme z důvodu vzájemného napadání zajistili další 3 osoby - 2 fanoušci Plzně a 1 fanoušek HK. Na místě jsme přestupek vyřešili blokovou pokutou. Další 2 hradecké podnapilé fanoušky jsme zajistili při opouštění stadionu poté, co házeli po policistech lahve. Přesná kvalifikace jejich protiprávního jednání se teprve určí.

Na utkání dorazilo téměř 5300 diváků, z toho necelých 1700 fanoušků Viktorie Plzeň.

V závěru utkání jsme na stadionu pomohli pořadatelské službě s hradeckými fanoušky, kteří se snažili dostat na hřiště a mezi plzeňské fanoušky.

por. Iva Kormošová
1.6.2013, 21.15

vytisknout  e-mailem