Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Fanoušci se po utkání rozjeli domů

KRAJ - V rámci bezpečnostního opatření na fotbalové utkání Slovanu a Hajduku Split nedošlo k zásadním excesům . . .  

Ve čtvrtek v 19.00 hodin večer sehrál liberecký fotbalový klub Slovan zápas s chorvatským týmem Hajduk Split. Z důvodu vysoké návštěvnosti fanoušků hostujícího týmu i jejich mnohdy až nesportovního chování při jiných fotbalových utkáních připravila policie mimořádné bezpečnostní opatření. Celý den policisté monitorovali příjezd fanoušků do Liberce, a to jak ve vzduchu - policejním vrtulníkem, tak i monitorovacími vozy. Ve městě byly pořádkové síly z Libereckého, Pardubického, Ústeckého kraje a z Prahy, dopravní policisté, psovodi a další složky.

Foto_01

Během dne byly zaznamenány dva přestupky. Při cestě do Liberce si skupina chorvatských fanoušků vzala bez placení na benzinové čerpací stanici U Čtyř kramenů ve Středočeském kraji několik plechovkových piv a potraviny, podobné jednání bylo oznámeno na tísňovou linku 158 i z prodejny Billa v nákupním centru Plaza v Liberci.

Naprosto profesionální práci odvedli ve čtrvtek členové antikonfliktního týmu, kteří se po celý den fanouškům Splitu věnovali a byli prostředníky pro veškerou komunikaci. I díky nim se podařilo dostat stovky fanoušků z centra města Liberce na stadion, a to bez vážných problémů. Pouze v jednom případě někdo z fanoušků odhodil při průchodu Sokolskou ulicí světlici, která se zapíchla do vnější polystyrenové fasády činžovního domu a z ní začal vycházet dým. Na místě zasahovali hasiči, kteří doutnající místo chladili vodou. Včasným a profesionálním zásahem zabránili vysokým škodám.

Foto_02

Po škončení zápasu, který sledovalo 8 530 diváků, z toho 976 fanoušků hostujícího týmu, nedošlo k žádným výtržnostem či narušení veřejného pořádku. Antikonfliktní tým doprovodil fanošky k jejich vozům. Převážná část Liberec opustila ihned po utkání, necelé dvě stovky se pak pohybovaly v centru Liberce. Opatření ze strany policie bylo ukončeno ve dvě hodiny ráno, tedy v době, kdy již všichni fanoušci opustili Liberec a ve městě  byl naprostý klid.

 

21. 8. 2015
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí
 

vytisknout  e-mailem