Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Fotbalové utkání v Opavě

Dnes se střetnou fotbalisté SFC Opava a FC Baník Ostrava 

     Fotbalové utkání Ondrášovky Cupu mezi mužstvy SFC Opava a FC Baník Ostrava, které se uskuteční dne 16. září 2009 od 18,00 h na Městském stadionu v Opavě v areálu Městských sadů, je ostře sledovaným zápasem nejen ze strany sportovních nadšenců, nýbrž také ze strany policie. Jedná se o rizikový fotbalový zápas, na kterém je očekávána přítomnost několika tisíců fanoušků z Opavy a okolí, z Ostravy a také z Polska. Aby nedocházelo ke střetu fotbalových příznivců, výtržnostem a z důvodu předcházení přestupkové a trestné činnosti , věnuje policie tomuto zápasu mimořádnou pozornost.
 
     Příjezdy skupin fanoušků jsou očekávány již několik hodin před počátkem samotného utkání.
 
     Pro fandy, kteří se hodlají na zápas přesunout po vlastní ose motorovými vozidly, máme upozornění. V Komárově je zavřen most, proto je nutno odbočit na Raduň a dále pokračovat přes Opavu Kylešovice. Mezi Opavou, částí Malé Hoštice a samotným městem Opava , poblíž nákupního střediska Kaufland, je doprava, vzhledem k probíhajícím stavebním pracím, řízena semaforem kyvadlově. Tomuto úseku je možné se vyhnout a to v případě předchozího odbočení ve Velkých Hošticích na Chlebičov, Pusté Jakartice, Opavu. 
 
     Vzhledem k tomu, že se na samotný zápas očekává příjezd vysokého počtu diváků, může v okolí stadionu docházet k dopravním komplikacím. Žádáme proto řidiče, aby přijížděli vozidly v dostatečném časovém předstihu a zejména aby dbali pokynů pořadatelů a policistů, kteří budou dopravu usměrňovat. Nutno také poukázat na omezení parkovacích míst v okolí stadionu.  
 
     Na dodržení veřejného pořádku před, v průběhu i po utkání bude dohlížet větší počet policistů než obvykle. Nasazeni budou uniformovaní policisté , speciální pořádková jednotka, služba kriminální policie a vyšetřování i jiné složky policie. Policisté z oddělení železniční policie a doprovodů vlaků budou dohlížet na dodržování veřejného pořádku v prostorách železničních stanic v Ostravě i Opavě. Situaci budou monitorovat také ve vlacích samotných. Na ulicích mohou lidé potkávat mezinárodní policejní hlídky, sestávající z českých i polských policistů. Samozřejmostí je spolupráce s městkou policií i samotnou pořadatelskou službou.
 
     Informace pro média budou poskytovány průběžně, dle vývoje situace. Kontaktní osobou pro media bude por. Bc. René Černohorský (preventivně informační služba Územního odboru policie v Opavě) , tel.: 602 161 744 nebo 773 999 049.
 
por. Bc. Darina Majková

vytisknout  e-mailem