Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Frenštátský zloděj ve vazbě

NOVOJIČÍNSKO-objasněné případy 

V několika případech sám, jindy společně s jinými spolupachateli se dopouštěl krádeží na území města Frenštátu pod Radhoštěm.
 
V měsíci prosinci 2014 si převzal 22letý zloděj z Frenštátu pod Radhoštěm sdělení obvinění. Vyšetřující policista mu jej sdělil za několik trestných činů, kterých se dopouštěl i přesto, že již měl podmíněně odložený trest odnětí svobody na dva roky pro přečiny krádeže. Vyšetřován byl na svobodě za odcizení pivních sudů z areálu hotelu a zboží ze skladu prodejny v Trojanovicích, krádeže motokrosového motocyklu ze zahrady domu na ul. Střelniční a dalších případů. Ani to jej však neodradilo od pokračování v další trestné činnosti.
 
V měsíci květnu 2015 rozšiřoval policejní vyšetřovatel sdělení obvinění proti frenštátskému zloději hned dvakrát. Nejprve pro trestnou činnost spáchanou v měsíci dubnu a poté v měsíci květnu. Dvakrát měl násilím vniknout do prodejny elektra, 2x do zahradnické prodejny, skladu prodejny potravin a také se měl dopustit krádeže peněženky, kterou vytrhl poškozenému z ruky před čekárnou vlakového nádraží. Ke všem skutkům došlo na území města Frenštátu pod Radhoštěm. Jelikož se neustále dopouštěl trestné činnosti, soud vyhověl žádosti a obviněného umístil do vazební věznice. 
 
Společně s ním, ovšem ne vazebně, jsou prověřování další čtyři muži ve věku 37, 30, 27 a 22let, kteří se z části společně a z části samostatně dopouštěli krádeží věcí z prodejen, zahrad rodinných domů, odcizení peněz ze zařízení benzínové čerpací stanice, věcí z garáže a z motorových vozidel. Všichni již byli v minulosti trestně stíháni. V roce 2014 se vyhnuli vězení s podmíněnými tresty a obecně prospěšnými pracemi. Jeden z nich dostal 300 hodin prací a další podmínečné odložení nástupu do vězení od 5 měsíců do dvou let trestu. Přesto si nedají říct a stále kradou.
 
Výši trestu za jejich protiprávní jednání, s přihlédnutím na předešlé rozsudky, v rozsahu krádeží, porušování domovní svobody, poškozování cizí věci, zpronevěry a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku určí soud.
 
Potěšující pro policisty i veřejnost je, že alespoň jeden z frenštátských zlodějů nebude páchat trestnou činnost, do doby než bude propuštěn z vězení.
 
Nový Jičín 11.6.2015 
por. Mgr. Petr Gřes
komisař / skupina tisku a prevence / Nový Jičín

vytisknout  e-mailem