Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Fyzické napadení skončilo těžkým zraněním

HAVLÍČKOBRODSKO: Ze spáchání dvou trestných činů byl obviněn osmadvacetiletý muž 

Havlíčkobrodští kriminalisté vyšetřují případ brutálního fyzického napadení. K útoku došlo na konci minulého týdne na vlakové zastávce ve Světlé nad Sázavou. Pachatel napadl mladého muže, který se na zastávce nacházel. Útok byl velmi intenzívní a napadený muž utrpěl těžké zranění. Policejní komisař zahájil trestní stíhání osmadvacetiletého muže, který byl obviněn ze spáchání dvou trestných činů.
 
V sobotu 24. listopadu přijali policisté po páté hodině ráno oznámení o fyzickém napadení ve Světlé nad Sázavou na vlakové zastávce. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka. Zdravotnická záchranná služba těžce zraněného muže převezla do havlíčkobrodské nemocnice. Pachatel na zastávce ani v jejím okolí nebyl. Policisté provedli šetření v místě a v celé lokalitě. Místo činu ohledal kriminalistický technik. Případ převzali kriminalisté služby kriminální policie a vyšetřování. Kriminalisté zjistili od osob, které v době napadení na vlakové zastávce byly, popis pachatele. Jeho totožnost svědci ani napadený muž neznali. Po pachateli začali kriminalisté okamžitě pátrat, provedli rozsáhlé operativní šetření. Provedeným prověřováním postupně zjistili poznatky k podezřelému muži a další důležité okolnosti napadení. Pachatele, důvodně podezřelého ze spáchání trestného činu, se jim na základě provedeného operativního šetření a získaných poznatků tento týden podařilo ustanovit a k případu vyslechnout. Kriminalisté shromáždili důkazní prostředky a následně bylo proti muži zahájeno trestní stíhání.
 
Policejní komisař zahájil trestní stíhání osmadvacetiletého muže z Havlíčkobrodska. Byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví a přečinu výtržnictví. Jedná se o muže, který nebyl v minulosti vyšetřován v souvislosti se spácháním trestného činu.
Muž je obviněn z toho, že na vlakové zastávce poškozeného fyzicky napadl opakovanými kopy nohou a údery pěstmi do oblasti hlavy a těla. V důsledku intenzivního útoku utrpěl napadený muž těžké zranění, které si vyžádalo okamžité lékařské ošetření s následnou hospitalizací v nemocnici. V době, kdy k fyzickému napadení došlo, byly na vlakové zastávce přítomny další osoby. Útoku předcházelo vzájemné slovní napadání mezi poškozeným a obviněným mužem.  
Obviněný muž je stíhán na svobodě. Případ havlíčkobrodští kriminalisté nadále vyšetřují.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
30. listopadu 2012

vytisknout  e-mailem