Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Fyzicky napadl svojí přítelkyni

KARLOVARSKO – Neoprávněně užíval její vozidlo. 

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 29 letého muže z Chodova, kterého podezírají ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a z přečinů Neoprávněné užívání cizí věci a Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
V době od začátku května do 25. 7. 2013 měl opakovaně, více jak 40 krát řídit v Karlových Varech osobní vozidlo značky Audi patřící jeho družce, a to i přesto, že mu byl Okresním soudem uložen trest zákazu činnosti spočívající v řízení všech motorových vozidel.
 
Dne 27. 7. 2014 si měl v dopoledních hodinách v bytě družky vzít i přes vyslovený zákaz odložené klíče od jejího vozidla značky Audi, které pak neoprávněně užíval. Ve stejný den kolem osmé hodiny večer, byl v bytě své příbuzné na společné návštěvě s družkou, kterou po předchozí slovní rozepři opakovaně fyzicky napadl a požadoval po ní vydání klíčů od jejího vozidla. Dále se za pomoci násilí zmocnil jejího mobilního telefonu v hodnotě kolem 18 tisíc korun. Poškozené ženě způsobil zranění, se kterými byla ošetřena v Karlovarské nemocnici. Po přivolání policejní hlídky byl agresivní muž převezen na policejní služebnu k dalším úkonům. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí do vazby, který akceptoval. Soudce pak poslal obviněného do vazební věznice, kterému v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na 10 let.
 
nprap. Zuzana Týřová
31. 7. 2014

vytisknout  e-mailem