Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Gentlemani silnic byli hned dva!

TRUTNOVSKO - Společně zachránili dva lidské životy 

Hned dva tituly “Gentleman silnic“ byly dnes uděleny v Trutnově. Z rukou zástupců Policie ČR a České pojišťovny je spolu s certifikáty a chytrými mobilními telefony převzali Jan Rom a Petr Dřevikovský. Ocenění převzali za záchranu životů osob, které utrpěly zranění po nárazu osobního vozidla do stromu.
 
V pátek 17. července 2015 krátce po 10. hodině Jan Rom společně se svou manželkou jeli z Mladých Buků přes Hrádeček, kde si všimli hořícího auta. „Běžel jsem k nabouranému hořícímu automobilu a moje žena se snažila, bohužel marně, dovolat hasičům a záchranné službě. V tu chvíli jsem si říkal, jen ať v tom autě nejsou nějací lidé. Ten pocit bezmoci po zjištění, že uvnitř jsou dvě osoby a nejdou otevřít ani jedny dveře, byl hrozný. Bál jsme se, že tam uhoří a my nezmůžeme nic“, popisuje první momenty u autonehody Jan Rom.
 
Když nebylo možné se do vozu dostat dveřmi, rozbil okno u řidiče. Díky tomu se mu podařilo vyprostit z vozidla řidiče. V tu dobu už se k místu blížil také Petr Dřevikovský. „Pan Rom mi řekl, že je v autě ještě dívka. Okamžitě jsme začali dívku z auta vyprošťovat rozbitým bočním okénkem. Štěstím bylo, že nárazem do stromu neprasklo přední sklo, které tak uchránilo pasažéry před obrovským žárem a plameny,“ líčí další podrobnosti o nehodě druhý gentleman silnic Petr Dřevikovský.
 
Nakonec se oběma podařilo šestnáctiletou dívku včas vyprostit. Za několik okamžiků vozidlo vzplálo a úplně shořelo. Oba zranění byli převezeni do Oblastní nemocnice v Trutnově, kde zůstali po ošetřeni hospitalizováni.
 
Oba zachránci se skromně shodli na tom, že kdokoliv jiný by na jejich místě jistě udělal to samé. Opak je ale pravdou. Bohužel u vysokého počtu případů autonehod se potvrzuje smutný fakt, že jsou někteří řidiči k lidskému neštěstí lhostejní.
 
"Prožívali jsme beznaděj, ale obrovská úleva a dobrý pocit přišly ve chvíli, kdy jsme zjistili, že oba mladí lidé budou v pořádku,“ uzavírají vzpomínky na silný zážitek. 
 
nprap. Pižlová Šárka, DiS.
5. 10. 2015, 14:50
                                                                                          
 
 
 
 
 
  
 
Odkazy do noveho okna

ocenění Gentleman silnic

ocenění Gentleman silnic 

Detailní náhled

ocenění Gentleman silnic

ocenění Gentleman silnic 

Detailní náhled

ocenění Gentleman silnic

ocenění Gentleman silnic 

Detailní náhled

Trutnovsko

17. 7. Vlčice 

Detailní náhled

Trutnovsko

17. 7. Vlčice 

Detailní náhled

Trutnovsko

17. 7. Vlčice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem