Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Granát přinesl na policejní služebnu

LOUNY - Pyrotechnik výbušninu odvezl k likvidaci... 

Nesprávně jednal mladý muž z Loun, který ve středu odpoledne donesl na policejní služebnu nevybuchlý granát. Údajně jej nalezl na lesní cestě mezi obcemi Brloh a Divice na Lounsku. Policisté ihned přivolali služebního pyrotechnika z Ústí nad Labem, který si granát ráže 75 mm odvezl k likvidaci. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Policie znovu nabádá nálezce různých municí, granátů, aby na výbušninu v žádném případě nesahali, místo nálezu zajistili a ihned přivolali policisty. Ti se postarají o zajištění munice. V tomto případě se naštěstí nikomu nic nestalo, ale ne vždy to takto může dopadnout.   

V lese kradli dřevo

Dřevo za pět a půl tisíce odcizila z lesa dvojice, která má nyní na krku trestní stíhání. V minulých týdnech se starší žena s o pár let mladším mužem z Lounska vydali do lesního porostu s místním názvem Drahonina poblíž obce Solopysky a odcizili tam pokácené a uskladněné dřevo o celkovém množství cca 2 metrů krychlových. Policisté tento případ nejprve šetřili jako přestupek, ale po vyčíslení škody, která přesahuje pět tisíc korun, jej překvalifikovali na trestný čin. Ve zkráceném přípravném řízení sdělili oběma aktérům podezření z trestného činu krádeže ve formě spolupachatelství.

Nasbíral 12 bodů a řídil

Z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření 37letému muži z Chomutovska, který ve čtvrtek v poledne neoprávněně řídil osobní automobil zn. Škoda Octavia na silnici I/7 u obce Sulec na Lounsku. Policisté lustrací zjistili, že motorista pozbyl dne 18. března 2011 řidičské oprávnění, neboť dosáhl 12 bodů v systému bodového hodnocení řidičů. Výzvu k odevzdání řidičského oprávnění si sice převzal, ale dosud tak neučinil a dokonce usedl za volant. Navíc si tedy přivodil trestní stíhání.  

Ženu okradl o zlaté přívěsky

Ve čtvrtek, krátce po jedenácté hodině dopoledne, přistoupil k třiapadesátileté ženě dosud nezjištěný pachatel, využil nečekaného momentu překvapení a z krku jí strhnul zlatý řetízek s dvěma přívěsky. Roztrhnutý řetízek poškozená zachránila, ale obou přívěsků se poberta zmocnil, a z místa rychle utekl. K události došlo v lounské ulici Spojovací. Způsobenou škodu majitelka vyčíslila na 4 300 Kč. Policie věc šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrá.

Za volant usedl opilý

Dvě promile alkoholu v dechu naměřili policisté 42letému řidiči z Loun, který ve čtvrtek odpoledne usedl za volant motorového vozidla zn. VW Vento. Při řízení tohoto automobilu jej policisté kontrolovali na silnici vedoucí ze Zeměch směrem na Louny. Zatímco při prvním měření ukázal přístroj Dräger nejprve 1, 97, při opakovaném 2, 01 promile alkoholu v dechu. Policisté proto ve zkráceném přípravném řízení sdělili motoristovi podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Požár ve skladu oken

Ve čtvrtek, krátce po 13. hodině, došlo v České ulici v Lounech k požáru garáže, kde byla v současné době uskladněna plastová a stará dřevěná okna. V objektu, který má nyní pronajmutý jistá společnost obchodující s okny, shořela střecha z tvrzeného plastu a částečně ohořely vnitřní stěny. Požár zničil i uskladněná dřevěná okna a dále způsobil částečné ohoření plastových oken. Předběžně byla způsobená škoda odhadnuta na 150 000 Kč. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Příčina požáru je dosud předmětem dalšího šetření. 

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 3. června 2011

    

 

  

vytisknout  e-mailem