Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Greenpeace na komíně

CHOMUTOV - Ze sklepa zmizely činky, Požár pracovního stroje... 

Greenpeace na komíně
Několik aktivistů hnutí Greenpeace vniklo včera do areálu elektrárny v Prunéřově a vylezli na elektrárenský komín. Protestují tak proti ČEZu, který podle nich odmítá použít na rekonstrukci nejmodernější technologii a tím poškozují životní prostředí. V souvislosti s tímto podali zástupci elektrárny trestní oznámení na neznámého pachatele o vniknutí do elektrárny. Ve večerních hodinách osm aktivistů hnutí, různých národností, komín opustilo, policejní hlídka je zadržela a převezla na útvar. Po ověření totožnosti a po nezbytných úkonech byli všichni propuštěni. Ostatní čtyři na komíně zůstali. Jejich pohyb nadále monitoruje policie.    
 
Ze sklepa zmizely činky
V Klášterci nad Ohří vyšetřují vloupání do sklepa. Neznámý zloděj vnikl do domu v ulici Václava Řezáče a odcizil čtyři kompletní pneumatiky,dvě nakládací činky a k nim přibral dalších 26 zátěžových kotoučů. Škoda se vyšplhala na téměř 20 tisíc korun. 
 
Požár pracovního stroje
Na skládce v Tušimicících došlo k požáru speciálního stroje na rozhrnování dopadu Caterpilar kompaktor. Požár způsobil škodu za 3 miliony korun, neboť oheň zničil kabinu stroje a část motorového prostoru. Na místě přítomný technik nevyloučil zavinění třetí osobou, za jakých okolností k požáru došlo nadále šetří policie.
 
Z klubu do nemocnice
Na ošetření v nemocnici skončil návštěvník chomutovského klubu v Mostecké ulici. Muže před klubem napadl 28letý útočník a způsobil mu zranění, které si vyžádalo ošetření v nemocnici. Proč k incidentu došlo šetří policie, útočník se bude zodpovídat z trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví. 
 
Krádež boxu
Střešní box zmizel ze zaparkovaného vozidla v Chomutově, Na Průhoně. Kromě boxu přišel majitel i o dvoje dětské lyže, uložené uvnitř. Dále pak pachatel poškodil lak vozidla, celková škoda se vyšplhala na 20 tisíc korun. Skutek je vyšetřován jako krádež a poškozování cizí věci.
 
Neunesl rozchod
39letý muž z Mostu se nedokázal smířit s rozchodem se svou přítelkyní a od ukončení vztahu jí neustále pronásleduje. K vyhrožování používá nejen mobilní telefon, ale i internet. Mladá žena z Chomutova se proto obrátila na policii, kde vše oznámila. Jestliže se okolnosti potvrdí, čeká na muže obvinění z trestného činu nebezpečné vyhrožování, za který může skončit až na rok ve vězení.
 
Chomutov 23.března 2010

vytisknout  e-mailem