Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hádka na nádraží skončila napadením

MOST - Spor vyvrcholil napadením pivní lahví; Kapsáři okradli cestující ve vlaku. 

Po hádce muže udeřil lahví a pak ho řízl střepem
Policisté zasahovali při potyčce, ke které došlo minulý měsíc ve večerních hodinách v hale mosteckého nádraží. Tam měl 26letý muž z obce na Mostecku po předchozí hádce s 40letým mužem z Loun, tohoto udeřit pivní lahví do hlavy a navíc rozbitým sklem ho měl říznout do tváře. Při tom mu hlasitě opakovaně vyhrožoval smrtí. Dalšímu jednání útočníka zabránil přítomný svědek. Napadený byl z místa převezen do nemocnice k lékařskému vyšetření a druhý muž byl policisty eskortován na oddělení Policie ČR. Oba muži měli pozitivní dechové zkoušky na alkohol. Vyšetřovatel 26letého muže obvinil z trestného činu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a přečinu výtržnictví, za který mu hrozí trest odnětí svobody na tři léta až deset let. Obviněný je stíhán na svobodě.

Odebírala proud, ale neplatila za něj
Z přečinu krádeže čelí obvinění 31letá žena z Litvínova. Ta měla od loňského roku do letošního února po dobu více jak čtyři měsíce vědomě odebírat neoprávněně elektrickou energii v bytě v obci na Litvínovsku, za kterou však řádně neplatila. Poškozené energetické společnosti měla svým jednáním způsobit hmotnou škodu ve výši třicet pět tisíc korun. Obviněná je stíhána na svobodě a bude-li odsouzena, může jí soud uložit až dvouletý trest odnětí svobody.

Při cestování dejte pozor na kapsáře
Kapsáři jsou aktivní po celý rok. Pracují nepozorovaně, téměř profesionálně a oběť mnohdy ani přesně neví, kde byla okradena. Platí obecná pravidla jak chránit svůj majetek, který by měl být stále na očích. Vyplatí se peníze dávat do vnitřních kapes oděvů, kabelky nosit křížem přes rameno, aby nedošlo k jejich strhnutí. Platební karty by měly být jinde než PIN /pokud si ho nepamatujeme/. Na ulici není dobré se dávat do řeči s cizími lidmi, nerozměňovat jim peníze, a být stále opatrný a obezřetný.

Policie v Mostě přijala o víkendu dvě oznámení, kdy oběť byla okradena při cestě vlakem. Mladý muž přišel o peněženku s finanční hotovostí a doklady. Tu měl v tašce, kterou měl stále při sobě. Cestou však usnul a usnadnil tak práci nějakému nenechavci. I druhý okradený si na chvilku zdřímnul ve vlaku cestou domů. Po probuzení ho čekalo nepříjemné zjištění, že na sedadle vedle něj mu chybí peněženka, kterou si tam položil.

Konzervy s tuňákem musel vrátit
Lup nevyšel 28letému muži z Litvínova. Přijel do Mostu do jednoho supermarketu o víkendu. Tam si v oddělení s rybičkami uložil do svého batohu několik konzerv s tuňákem v hodnotě 2 280 korun. Ostraha prodejny si podezřelého všimla a při odchodu ho zadržela. Lup byl zajištěn a vrácen zpět do prodeje. Litvínovan, který byl v minulosti za krádeže odsouzen, loni vykonal trest. Skončil na policii. Odtud si odnesl záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže v zkráceném přípravném řízení.

nprap. Ludmila Světláková
Most 2. června 2019

vytisknout  e-mailem