Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hádka skončila rvačkou

MOST - Kamarádi se pohádali a poprali; Z kotce zmizel pes za osmdesát tisíc a další 

Na slušné vychování zřejmě pozapomněli dva muži ve věku 20 a 21 let z Litvínovska. Ti byli v pátek minulý týden v jedné janovské restauraci. Tam mezi nimi došlo po klidné konverzaci nejprve ke slovní rozepři a poté hádka vyústila ve fyzické napadení. Nakonec si to muži šli rozdat ven před restauraci, kde se vzájemně poprali. Při napadení nedošlo ke zranění osob, ošetření oba muži shodně odmítli. Policie oba výtržníky na místě zadržela a po výslechu je druhý den propustila ze zadržení. Policejní inspektor hamerské policie oběma mladým mužům sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví.
 
Německý ovčák zmizel
Mostecká policie řeší neobvyklý případ, ke kterému došlo o víkendu na Mostecku. Neznámý pachatel v noci ze soboty na neděli vnikl v obci Rudolice do areálu kynologického svazu. Tam u jednoho z kotců odstranil zámek a poté odcizil fenku německého ovčáka slyšící na jméno Nikky. Pes zde byl svěřen do výcviku a je tetován číslem 07660. Poškozený majitel si svého psa cení na částku 80 tisíc korun. Další škodu za dva tisíce způsobil zloděj majiteli areálu.
 
Za volantem neměli co dělat
Šest řidičů jelo o víkendu pod vlivem návykové látky, z toho pět motoristů přistihli policisté v sobotu 19. února. V pátek večer kontrolovali policisté 27letého muže v obci Havraň, který měl pozitivní test na přítomnost drog. I další řidič byl v téže obci přistižen v sobotu dopoledne pod vlivem omamné látky. Řidič osobního vozidla nadýchal přes jedno promile při dechové zkoušce na alkohol. Pozitivní výsledek měli i další čtyři řidiči. Ti všichni skončili v síti policejních kontrol v nočních hodinách. Tři z nich měli v dechu přes jedno promile, 47letý Mostečan vykázal hodnotu 2,4 promile alkoholu. Policie všechny případy řešila ve zkráceném přípravném řízení pro podezření se spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.  
 
Lapka se kabelky zmocnil v mžiku
Jen necelá minuta stačila neznámému zloději, aby si přivlastnil cizí majetek. Lapka se pohyboval na parkovišti u jednoho z mosteckých supermarketů. U jednoho z vozidel si všiml ženy, která tam do kufru svého vozidla vykládala zboží z vozíku. V něm měla uloženou i svoji kabelku. Zloděj se během pár vteřin kabelky zmocnil v době, kdy se žena věnovala ukládání nákupu do zavazadlového prostoru. Krádež zjistila záhy, bylo však již pozdě. Žádnou podezřelou osobu již nezahlédla, lapka se ztratil nepozorovaně mezi auty. Okradená tak přišla o peníze, dioptrický brýle a platební karty. Žena z Teplicka odhadla škodu na částku sedm tisíc korun. Případ krádeže kabelky nyní vyšetřuje mostecká policie.
 
Lup z banky vyhodil
Vloupání do jednoho peněžního ústavu má na svědomí zatím neznámý pachatel. Ten koncem minulého týdne v nočních hodinách vnikl násilím do prostor banky v Mostě a tam v jedné z kanceláří odcizil stolní telefon a další drobnosti. Odcizené věci pak zahodil nedaleko místa činu. Případ krádeže vloupáním nyní vyšetřují policisté obvodního oddělení v Mostě, kteří po pachateli pátrají. Poškozená banka vyčíslila škodu na deset tisíc korun.
 
Na hřbitov šel vykrást stánek
Na lup se vydal minulý týden neznámý poberta. Za objekt svého zájmu si vyhlédl litvínovský hřbitov. Za tmy zloděj přelezl oplocení objektu a poté zamířil k prodejnímu stánku. Pokusil se do něj vniknout násilím, což se mu ovšem nakonec nepodařilo. Při pokusu vloupání lapka zanechal poškozené organizaci hmotnou škodu ve výši 1 000 korun. Případ přečinu teď šetří litvínovští policisté.
 
Z domku odnesl nářadí
Zahradní domek v obci Braňany na Mostecku navštívil zloděj. Ten se vydal do zahradní kolonie za obcí, kde o víkendu zřejmě v nočních hodinách vnikl na jednu zahradu a tam se poté násilím vloupal do zahradní chatky. Uvnitř se pořádně porozhlédl a nakonec s sebou odnesl různé elektrické nářadí v celkové hodnotě 33 tisíc korun. Přečinem krádeže vloupáním se zabývají obrničtí policisté. 
 
Řídil, ač nesměl
Podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno mosteckou policií 27letému řidiči z Lomu. Ten o víkendu řídil v obci Litvínov své osobní vozidlo značky Renault, když ho v odpoledních hodinách kontrolovala policejní hlídka. Ta šetřením zjistila, že řidič má od loňského roku vydán zákaz řízení a to až do června roku 2012. Policisté řidiči další jízdu zakázali.
 
nprap. Ludmila Světláková
Most 21. února 2011
 
 

vytisknout  e-mailem