Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Hádku vyřešil nožem

Víkendová agresivita a alkohol, bezpečnostní akce, dopravní nehody- Bruntálsko  

Bodnul známého do trupu
V pátek 19.2.2010 v nočních hodinách v Bruntále na ulici Dlouhá v bytě napadl 22letý muž po předchozí slovní rozepři 24letého poškozeného. Bodnul ho nožem o délce čepele 10 cm do levé dolní části trupu. Po převezení do nemocnice musel být poškozený okamžitě operován. Policisté podezřelého zadrželi a policejní komisař SKPV zahájil následující den jeho trestní stíhání pro zločin těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu.
 
Řídila pod vlivem alkoholu
V neděli 21.2.2010 v 01,15 hodin zastavovali policisté z Horního Benešova v Leskovci nad Moravicí vozidlo Fabie, které řídila 35letá žena z Ostravy. Při jednání byl z jejího dechu cítit alkohol a tak byla provedena dechová zkouška s pozitivním výsledkem. Přístroj vykázal nejprve hodnotu 1,90, následně 2,30 a při posledním měření 1,86 promile. Na místě jí policisté zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Je podezřelá z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Bezpečnostní akce na podávání alkoholu mládeži
V době od pátku 19. do soboty 20.2.2010 tři desítky policistů provedlo policejní akce zaměřené na kontrolu dodržování zákazu podávání alkoholických nápojů osobám mladších 18ti let. Zkontrolovali provozovny v Bruntále, Široké Nivě, Vrbně pod Pradědem, Karlovicích, Horním Benešově i Lichnově. Ve čtyřech případech na Hornobenešovsku a Vrbensku zjistili požití alkoholu, vše u dívek. Hodnoty naměřených promile se pohybovaly od 0,13 do 0,56 promile. Následně byly dívky předány zákonným zástupcům. V souvislosti s touto akcí policisté také dohlíželi nad dodržováním bezpečnosti v silničním provozu a pátrali po hledaných či pohřešovaných osobách.
 
 
  
 
Nedodržel bezpečnou vzdálenost
V 16,05 hodin dne 21.2.2010 v Krnově na ulici Bruntálská jel 36letý řidič s vozidlem Kia a nedodržel bezpečnou vzdálenost za vozidlem VW Polo 31letého majitele, které odbočovalo vlevo. Řidič vozidla Kia, aby zabránil střetu, tak vyjel do levé poloviny komunikace, kde se ale i přes tuto skutečnost bočně střetl s VW. Následně ještě narazil do oplocení domu, kterým projel a zůstal v zahradě domu. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 195 tisíc Kč.
 
 
Tři muži skončili na záchytce
V průběhu pátku až neděle policisté zasahovali u tří případů, kdy agresivní muži napadali další osoby. Museli být zajištěni a následně vzhledem k jejich neustálé agresivitě byli převezeni na záchytnou stanici do Opavy. 
K prvnímu případu došlo v Křišťanovicích, kde 43letý podnapilý muž napadal svou družku. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili 1,56 promile. V Bruntále před restaurací na ulici Požárníků napadl 23letý muž 30letého poškozeného. Bylo mu naměřeno 2,59 promile. Další případ řešili policisté ve Valšově. Zde v důsledku podnapilosti 27letý muž vulgárně napadal a vyhrožoval zasahujícím policistům. Byl zajištěn a při dechové zkoušce mu bylo naměřeno 2,14 promile.
 
 
 
 
 komisař por. Bc. Tušková Pavla
 pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem