Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Halová technopárty se neobešla bez drog

ČESKOLIPSKO - Policisté trestně stíhají tři účastníky taneční párty. 

V sobotu 16. dubna vypukla ve 20.00 v kulturním domě Crystal v ulici Boženy Němcové v České Lípě technopárty UNIQUE HALL Festival 2016. Její trvání bylo pořadateli ohlášeno do páté hodiny ranní následujícího dne. Jde o obdobu technopárty Mácháč, která se ale koná pod střechou.

Policisté očekávali vysokou návštěvnost akce a vzhledem ke skladbě návštěvníků i problémy s drogami. Ani v jednom bodě se nemýlili. V sobotu praskal kulturní dům ve švech a pojmul na 900 mladých lidí. Bezpečnostní opatření policie bylo zaměřeno proti distribuci drog, ale také proti majetkové trestné činnosti v průběhu konání akce a v neposlední řadě i proti možnému narušování veřejného pořádku, které by mohli vyvolávat návštěvníci párty pod vlivem alkoholu.

V této souvislosti vedení Územního odboru Česká Lípa vyslalo do centra města v sobotu večer více dopravních a pořádkových policistů, ale také kriminalisty, kteří se specializují na drogovou problematiku. Ti  například zadrželi 20letého mladíka z Doks ve chvíli, kdy na diskotéce  prodal tabletu extáze o rok mladšímu účastníkovi akce. Ten mu za ni zaplatil 200 korun, což je její obvyklá tržní cena. Prodejce, u kterého pak zajistili ještě dalších 9 tablet extáze, se bude zodpovídat z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který mu hrozí až pět let odnětí svobody.

Jiné návštěvníky technoparty kriminalisté usvědčili z držení extáze v množství větším než malém, tedy v množství, které převyšuje jejich osobní potřebu. Dva muži ve věku 22 a 36 let u sebe měli dohromady 10 tablet extáze. Tím se dopustili přečinu přechovávání omamné a psychotropní pátky a jedu. Soud je může v této souvislosti potrestat dvěma roky odnětí svobody.

 

19. dubna 2016
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

 

vytisknout  e-mailem