Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hanlivé nápisy napsal na zeď a chodník

TEPLICKO - Spisovatele policisté odhalili; Nalezený mobil si ponechal.. 

Hanlivé nápisy napsal na zeď a chodník

    Pomstít se své bývalé lásce chtěl zřejmě 30ti letý muž z Bíliny. Na zeď jednoho z obytných domů v Bílině napsal barvou hanlivé nápisy s křestním jménem dotyčné. Věty podobného znění napsal barvou i na chodník a silnici před panelovým domem.  Poté, co se ze svých negativních pocitů vypsal, z místa odešel. Svým jednáním způsobil městu Bílina, jako vlastníkovi, škodu ve výši 4 tisíce korun.
     Bílinským policistům se „spisovatele“ podařilo odhalit a ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření z přečinu poškození cizí věci. Za tento skutek hrozí v nejhorším případě až 1 rok pobytu za mřížemi.

Ponechal si nalezený mobil

     Na konci února přišla o mobilní telefon 23letá žena z Oseka. Při čekání na autobusové zastávce v Teplicích si zapomněla na lavičce volně odložený mobilní telefon a odjela autobusem pryč. Mobil v hodnotě 12 tisíc korun našel kolemjdoucí 25letý muž, který však nález neoznámil a telefon si nechal pro svou potřebu. Zřejmě nepočítal, že by ho mohl někdo vypátrat. To se ale spletl a v těchto dnech mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu zatajení věci. Mobil byl vrácen zpět majitelce. V případě uznání jeho viny před soudem hrozí nálezci až 1 rok odnětí svobody.

por.Bc.Ilona Gazdošová
oddělení tisku a prevence
PČR ÚO Teplice

vytisknout  e-mailem