Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Hasičská cisterna skončila v příkopu

ZLÍNSKO: Hasiči spěchali na pomoc jinému vozu, sami havarovali. 

Zlínští policisté vyšetřují hned dvě dopravní nehody, které se včera odpoledne staly hasičům. Havarovala cisterna i jeřáb, který ji jel vyprostit.
Krátce před pátou hodinou odpoledne vyjeli zlínští hasiči se speciálním nákladním vozidlem se zapnutým majákem k nehodě, která se stala u Doubrav na Zlínsku. Tam havarovalo nákladní auto a vysypaly se z něj plechovky s barvou. Speciální hasičská cisterna měla zabránit úniku škodlivých látek. Za Kudlovem ale řidič nezvládl řízení a s cisternou skončil v lesním příkopu, asi tři metry pod úrovní silnice. 
Před houkající cisternou totiž přibrzďovalo osobní auto. Aby se mu hasiči vyhnuli, jeli větším obloukem. Vůz se ale ve smyku rozkymácel a převrátil se do příkopu. Při nehodě utrpěli dva členové posádky těžká zranění (29 a 27 let)s až půlroční dobou léčení a tři hasiči lehká zranění.
Na pomoc kolegům zavaleným pod cisternou vyjel jeřáb z Otrokovic. Přestože jel se zapnutými majáky, ve Zlíně – Loukách mu nedalo přednost osobní auto, které na zelenou vjelo do křižovatky. Při této nehodě nedošlo ke zranění. Přestože na autech vznikla škoda kolem 160 tisíc korun, policisté se rozhodli ji vyšetřit až později a hasiče s jeřábem pustili, aby mohli pomoci svým zraněným kolegům.
Přednost vozů IZS se zapnutým výstražným světelným a zvukovým není absolutní. Proto jsou viníkem nehody opět hasiči, kteří do křižovatky vjeli na červenou. Naštěstí zde nikdo nebyl zraněn.
 
 

 

11. února 2010, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem