Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Havárie cyklisty

V pátek 4. září okolo druhé hodiny odpoledne došlo v Bílovci k havárii cyklisty. 

Pětapadesátiletý cyklista z Bílovce jel po ulici 1. Máje ve směru na Lubojaty a při jízdě z kopce si počínal tak neopatrně, že s jízdním kolem havaroval mimo komunikaci. Při havárii utrpěl cyklista těžká zranění, se kterými byl převezen do Fakultní nemocnice v Ostravě.  Ovlivnění alkoholem u cyklisty nebylo v důsledku zranění provedeno a z tohoto důvodu byl vyžádán odběr krve. Celková škoda na jízdním kole Eska byla předběžně vyčíslena na tisíc korun.


Stalo se …


Napadl přítelkyní a jejího otce

V pátek 4. září došlo v rodinném domku v jedné obci u Nového Jičína k fyzickému napadení jeho majitele a jeho dcery. Šestatřicetiletý muž zde krátce před půlnocí po předchozí slovní rozepři s úmyslem ublížit na zdraví nejprve fyzicky napadl svou o osm let mladší přítelkyni. Poškozenou se pokusil udeřit několikrát pěstí do obličeje, což se jí částečně podařilo vykrýt svýma rukama. Po tomto útoku, při které nebyla zraněna, fyzicky napadl jejího otce. Muže udeřil pěstí do obličeje, následně jej oběma rukama uchopil za zátylek, tímto jej mírně předklonil a poté čtyřikrát udeřil kolenem do obličeje. Poškozený utrpěl tržnou ránu v délce 2,5 centimetrů nad pravým obočím s nutností chirurgického ošetření čtyřmi stehy. K omezení na běžném způsobu života poškozeného nedošlo a doba léčení byla stanovena lékařem na šest dnů. Podezřely muž z Frýdku-Místku nyní čelí podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví, spáchaného ve stádiu pokusu.


Pachatel kradl v kanceláři

Neznámý pachatel vnikl v noci na 5. září do kanceláře firmy v Novém Jičíně na ulici Bohuslava Martinů. Z kanceláře následně odcizil plechovou kasu s finanční hotovostí a digitální fotoaparát značky Nikon. Celková škoda odcizením činila předběžně deset tisíc korun a poškozením ve výši čtyři tisíce pět set korun.


Z bytu odcizil zlaté šperky

Šperky v hodnotě přes čtyřicet tisíc korun odcizil v pátek 4. září z bytu ve Frenštátě pod Radhoštěm na ulici Františka Horečky doposud neznámý pachatel. Z bytu, do které vnikl násilím, odcizil čtyři zlaté řetízky s přívěsky, sedm párů zlatých náušnic, šest kusů zlatých prstenů a dva zlaté náramky. Policisté mají z místa řadu stop a po pachateli trestných činů krádeže a porušování domovní svobody usilovně pátrají.


Z kabelek odcizil peníze a platební kartu

Neznámý pachatel odcizil v době od 4. do 6. září z bytu na ulici Trlicova v Novém Jičíně peníze z dámských kabelek. Pachatel odcizil z peněženky, která se nacházela v kabelce na věšáku v předsíni, finanční hotovost osm set korun. Dále z druhé kabelky, která se nacházela na stejném místě, odcizil peněženku, ve které se nacházela další finanční hotovost, karta pojištěnce a platební karta. Celková škoda odcizením činila deset tisíc korun. Novojičínští policisté případ prošetřují pro trestné činy krádeže a neoprávněné držení platební karty.


Krádež věcí ze stanu Klubu vojenské historie

Neznámý pachatel v noci na 6. září odcizil ze stanu, který byl postaven v areálu Žerotínského parku v Novém Jičíně, věci klubu vojenské historie ze Zlatých Hor. Jednalo se dvě torny, ve kterých se nacházely dvě dýky s čepelí délky třiceti centimetrů s vyleptanými ornamenty svatého Huberta a jelena, kožený opasek, dvě pláštěnky a mosazná signální trubka se třemi nepohyblivými klávesami. Při ohledání místa byla jedna torna nalezena v křoví, poblíž stanu a druhá rovněž bez věcí byla nalezena na krytu studny vedle Žerotínského zámku. Pachatel tak způsobil škodu odcizením přes osm tisíc korun.

vytisknout  e-mailem