Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Havárie kamionu blokovala silnici skoro 9 hodin

RAKOVNICKO – Škoda při nehodě přesáhla milion korun. 

V sobotu 3. března okolo sedmnácté hodiny došlo k havárii nákladní soupravy na hlavním tahu mezi Prahou a Karlovými Vary v katastru obce Krupá.

K dopravní nehodě došlo pravděpodobně tak, že 54letý řidič nákladní soupravy převážející kaučukové směsi jel po rovném úseku ve stoupání na horizont ve směru od obce Hořesedly na Krupou, přičemž z dosud nezjištěných příčin při výjezdu na horizont najel vpravo na nezpevněnou krajnici a následně sjel do pravého silničního příkopu. Poté se nákladní souprava přetočila na pravou stranu a skončila na pravém boku na hlavní silnici.

Řidič nákladní soupravy vyvázl s lehkým zraněním a byl převezen sanitním vozem do rakovnické nemocnice.

Celková škoda na poškozené nákladní soupravě a převáženém nákladu byla předběžně vyčíslena na 1.200.000,- korun českých.

Komunikace byla po dobu šetření, odklízení a vyprošťování uzavřena přibližně na devět hodin. Řidiči, kteří jeli směrem na Karlovy Vary, museli využít objízdnou trasu přes Lišany – Rakovník – Kněževes a zpět na silnici I. třídy. Ti, kteří jeli směrem na Prahu, využívali objížďku okolo vlakového nádraží v Krupé.

Příčinu a okolnosti této havárie šetří dopravní policisté.

nprap. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
5. března 2018

vytisknout  e-mailem