Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Havárie na historické motorce

Jihočeský kraj - Táborsko - Opilý řidič historické Jawa havaroval na nájezdu k dálnici D3. 

Dopravní policisté z Dálničního oddělení Chotoviny vyšetřují případ dopravní nehody se zraněním na dálnici D3 u Veselí nad Lužnicí. Počátkem srpna letošního roku, krátce po poledni, jel 41 letý muž na historické motorce tovární značky JAWA ČZ 250 (roku výroby 1957), po silnici I/24 ve směru od Třeboně k nájezdu na dálnici D3, kde na nájezdovém větvi, pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vlastnostem vozidla, kdy v zatáčce vyjel mimo ideální stopu a narazil do dopravního značení – vodící tabule, poté upadl na travnatý pás. Při pádu se zranil, takže o jeho ošetření se postarala Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje. Na místě byl řidič vyzván k provedení testu na zjištění přítomnosti alkoholu v dechu, kterou ze zdravotních důvodů opakovaně odmítl.

Po převozu do nemocnice mu zajistili biologický materiál, kdy rozborem odebrané krve metodou plynové chromatografie a Widmarkovou zkouškou byla zjištěna hladina bezmála 2,2 g/kg alkoholu.

Včera se uvedený muž na výzvu dostavil na služebnu v Chotovinách, kde si z rukou strážců zákona převzal sdělení podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ je řešen formou zkráceného přípravného řízení, kdy lze předpokládat, že do dvou týdnů bude o dalším osobu rozhodováno soudcem okresního soudu.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

24. září 2019

Odkazy do noveho okna

DN historické Jawy 1.

DN historické Jawy 1. 

Detailní náhled

DN historické Jawy 2.

DN historické Jawy 2. 

Detailní náhled

DN historické Jawy 3.

DN historické Jawy 3. 

Detailní náhled

DN historické Jawy 4.

DN historické Jawy 4. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem