Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dvě havárie nad ránem

RYCHNOVSKO - Mladí řidiči v péči záchranářů. 

K první události vyjížděla hlídka rychnovské skupiny dopravních nehod patnáct minut po půlnoci.

Řidič nákladního auta zn. Fiat Stilo Multiwagon jedoucí od Zdobnice směrem na Souvlastní s největší pravděpodobností nepřizpůsobil rychlost jízdy svých schopnostem a na mokré silnici dostal smyk. Ten nezvládl a s autem vyjel vpravo mimo vozovku, kde přední částí fiatu narazil do stromu. Záchranáři osmnáctiletého mladíka transportovali do nemocnice. Orientační dechová zkouška, kterou policisté na místě u řidiče provedli, vykázala hodnotu 0,88 promile alkoholu v dechu. Řidič nepředložil ke kontrole řidičský průkaz. Na místě zasahovaly všechny složky IZS.

Oznámení o druhé havárii přijali policisté krátce po čtvrté hodině ranní. Třiadvacetiletý mladík na mopedu zn. Babeta bez přidělené registrační značky jel po cyklostezce od Čestic směrem na Častolovice. Na rovném úseku z dosud nezjištěných příčin narazil předním kolem do sloupku železné zábrany a poté havaroval. I jeho jízdu ukončili záchranáři transportem do zdravotnického zařízení. Přítomnost alkoholu policisté na místě provedenou orientační dechovou zkouškou vyloučili. Dalším šetřením hlídka zjistila, že mladík řídil moped, přestože nevlastní žádné řidičské oprávnění. Zároveň nepředložil ke kontrole zákonné pojištění. Řidič navíc neměl na hlavě za jízdy přilbu a s mopedem se pohyboval po označené cyklostezce.

Nejdůležitějšími, a proto i zákonem stanovenými ochrannými prvky pro jízdu na jednostopých vozidlech jsou přilba a brýle. Jízda bez tohoto povinného vybavení je nebezpečná. Riziko úmrtí po pádu bez přilby na hlavě je mnohonásobně vyšší.
Více zde: BESIP

por. Mgr. Alena Kacálková
8. srpna 2019

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

8.8. Zdobnice 

Detailní náhled

Rychnovsko

8.8. Zdobnice 

Detailní náhled

Rychnovsko

8.8. Cyklostezka Čestice - Častolovice 

Detailní náhled

Rychnovsko

8.8. Cyklostezka Čestice - Častolovice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem