Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Havárie nákladního vozidla

Tábor – Chýnov – Událost omezila průjezd obcí na téměř 4 hodiny. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Krátce před půl druhou hodinou odpolední včerejšího dne (8. 4. 2015) havarovala na hlavním silničním tahu I/19 na průjezdu městem Chýnovem nákladní souprava. Řidič vozidla tovární značky MAN, projíždějící obcí ve směru od Tábora na Pelhřimov, při projíždění levotočivé zatáčky v prostoru u místního rybníčku nepřizpůsobil svou rychlost, vyjel mimo komunikaci, kde narazil do betonových svodidel, která povalil a následně tahač převrátil na bok. Velkým štěstí bylo, že v tu dobu nešel po chodníku za svodidly žádný chodec. Další obrovským štěstím byla skutečnost, že převrácený tahač jen o centimetry minul u silnice stojící rodinný dům. Náraz tak poškodil „pouze“ svodidla, plynovou přípojku domu a oplocení pozemku. Rovněž řidič nákladní soupravy vyvázl z nehody bez zranění.
Na místě společně s policisty zasahovala jednotka hasičského záchranného sboru. Silniční úsek v místě nehody byl uzavřen. Policisté odkláněli osobní vozidla po místních objízdných trasách, nákladní automobily pak musely počkat na uvolnění alespoň jednoho jízdního pruhu, kdy byl provoz následně řízen kyvadlově. K dalšímu úplnému uzavření komunikace došlo před pátou hodinou odpolední, a to z důvodu vyproštění vozidla. Plný provoz byl obnoven až před půl šestou hodinou večerní.
Souhrnná hmotná škoda na vozidle, dopravním značením, plynové přípojce a oplocení domu byla odhadnuta na částku 230 000 korun. Odborná zkouška na přítomnost alkoholu u řidiče byla negativní. Další okolnosti nehody jsou předmětem šetření a následného protokolárního zpracování táborských dopravních policistů.
Na místě nehody s policisty a hasiči spolupracoval i starosta obce Mgr. Pavel Eybert. Upozornil, že se v tomto místě nejedná o první takto závažnou dopravní nehodu a připomněl nutnost vybudování, bohužel stále odkládaného, obchvatu města Chýnova.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
9. dubna 2015  
 
Odkazy do noveho okna

DN - havárie NA - Chýnov - 8. 4. 2015 - 01

DN - havárie NA - Chýnov - 8. 4. 2015 - ... 

Detailní náhled

DN - havárie NA - Chýnov - 8. 4. 2015 - 02

DN - havárie NA - Chýnov - 8. 4. 2015 - ... 

Detailní náhled

DN - havárie NA - Chýnov - 8. 4. 2015 - 03

DN - havárie NA - Chýnov - 8. 4. 2015 - ... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem