Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Havárie nákladního vozidla

Český Krumlov - Kaplice - Řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost svým schopnostem, vlastnostem vozidla a na mokrém povrchu komunikace dostal smyk. 

Zastav jízdu smrti - I. d.č..jpgZastav jízdu smrti - I. d.č..jpg
Škoda za téměř 1 milion 900 tisíc korun vznikla při havárii nákladního vozidla ve středu 11. června 2014 kolem šesté hodiny podvečerní na silnici I/3 v katastru obce Kaplice u benzínové čerpací stanice Agip. Třiatřicetiletý řidič nákladního automobilu Volvo s návěsem zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti jízdy nezvládl řízení na mokrém povrchu vozovky, dostal smyk, ve kterém přejel s vozidlem vlevo mimo komunikaci do prostor benzínové čerpací stanice. Při nehodě poškodil silniční svodidla, výdejní stojan PHM, informační tabuli a směrové tabule. Ke zranění osob při havárii nedošlo. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku, při které u něho vyloučili požití alkoholu. Řidič nákladního vozidla se dopustil dopravního přestupku, za který mu policisté uložili blokovou pokutu.  
 
Velká část dopravních nehod je způsobena nesprávným způsobem jízdy a příliš vysokou rychlostí. Jihočeští policisté v kampani „Zastav jízdu smrti“ apelují na řidiče, aby dbali nejvyšší opatrnosti, jezdili obezřetně, a aby vždy přizpůsobili jízdu svým schopnostem a aktuální situaci na silnici, protože život máme všichni jenom jeden a nevyplácí se s ním hazardovat.  
 
Kampaň „Zastav jízdu smrti“ :
http://www.policie.cz/clanek/zastav-jizdu-smrti.aspx?q=Y2hudW09NA%3D%3D
 
 por. Bc. Lenka Kozoňová    ck.pis@pcr
12. červen 2014
Odkazy do noveho okna

DN Kaplice 11. 6. 2014 - 1

DN Kaplice 11. 6. 2014 - 1 

Detailní náhled

DN Kaplice 11. 6. 2014 - 2

DN Kaplice 11. 6. 2014 - 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem