Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Havárie u Vamberka

RYCHNOVSKO - Zahleděl se a skončil v lese. 

 

V pátek 24.6. krátce před 15. hodinou skončil 66letý řidič se svým osobním vozidlem Škoda Felicia v lese. Jel po silnici č. I/11 od Vamberka k Rybné nad Zdobnicí a na 89. km, dle jeho sdělení se zahleděl, přejel vlevo do levého jízdního pruhu a pokračoval dále mimo silnici, kde poškodil kovové svodidlo a směrový sloupek a zastavil se ažv lese o strom.
Řidiče záchranka převezla do Oblastní nemocnice v Rychnově nad kněžnou, kde ho po ošetření propustili do domácího léčení.
Přivolaní policisté řidiče podrobili dechové zkoušce, která neprokázala požití alkoholu. Škodu na vozidle odhadli na 15 tisíc, na svodidle 20 tisíc na na směrovém sloupku 500 korun.
Jelikož vozidlo díky nehodě bylo v dezolátním stavu, řidiči pro nebezpečné závady zadrželi osvědčení o registraci vozidla a informaci zaslali na příslušný správní orgán. Majiteli vozidla osvědčení úředníci vrátí až po doložení nového osvědčení o technické způsobilosti. Tuto pravomoc mají policisté od letošního dubna danou novelizací vyhlášky o technických silničních kontrolách. Osvědčení mohou policisté také zadržet v případě, když na silnici zjistí vozidlo ve špatném technickém stavu, kdy závada vzhledem ke své povaze nebo rozsahu významně zvyšuje ohrožení bezpečnosti provozu či nepříznivě působí na životní prostředí.

por. Iva Kormošová
27.6.2016, 11.30

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

24. 6. Vamberk 

Detailní náhled

Rychnovsko

24. 6. Vamberk 

Detailní náhled

Rychnovsko

24. 6. Vamberk 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem