Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Havaroval a pak šel pít

Dopravní nehoda v Kryrech; Vloupání do chalupy; Krádež v Kauflandu  

Dopravní nehoda v Kryrech

V úterý odpoledne havaroval v Kryrech jistý mladík s osobním motorovým vozidlem. Při jízdě od středu města na Černčice nepřizpůsobil rychlost svým schopnostem a vlastnostem vozidla a při průjezdu levotočivé zatáčky dostal smyk. Nezvládl řízení a najel do protisměru, kde narazil do obrubníku mostu. Od něho se vůz odrazil do pravého jízdního pruhu, kde čelně narazil do protějšího obrubníku a mostního zábradlí. Řidič místo nehody opustil a odebral se do blízké restaurace, kde údajně požil několik piv a tvrdý alkohol. Když viděl, že na místo nehody přijela policie, tak se vrátil. Provedenou dechovou zkouškou mu policisté naměřili 2, 69 promile alkoholu. Při opakovaných zkouškách pak 2, 56 a 2, 31 promile. Na místě mu policisté zadrželi řidičský průkaz a po domluvě s řidičem nechali vůz odtáhnout odtahovou službou. Věc je dále v šetření policie.

Vloupání do chalupy

Policisté objasnili vloupání do chalupy v Libčevsi u Loun z konce minulého roku. Z tohoto trestného činu obvinili 30letého muže z Lounska, který tehdy (ještě za pomoci dalšího komplice) odcizil z chalupy různé značkové oblečení v hodnotě přesahující 25 tisíc korun. Uvedený muž se tohoto jednání dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen Okresním soudem v Lounech. Na obviněného vypracoval komisař podnět k návrhu na vzetí vazby.

Krádež v Kauflandu

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z trestného činu krádeže 30letému muži z Chomutovska. Ten se v úterý ráno vydal krást do jednoho z lounských marketů. Napakoval se čokoládami z regálů a poté bez zaplacení prošel pokladnou. Tam ho již zadržel pracovník prodejny. Zboží v hodnotě 1 255 Kč musel vrátit a nakonec skončil v rukou policistů. Muži zákona zjistili, že dotyčný byl za majetkový trestný čin krádeže již v posledních třech letech odsouzen a do 17. října 2011 mu byla udělena podmínka. Po provedených úkonech byl ze zadržení propuštěn.  

vytisknout  e-mailem