Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Havaroval, měl dvě promile

LOUNY - Narazil do dopravní značky ve středu komunikace... 

V sobotu, pozdě večer, havaroval na silnici I. třídy č. 6 v Pražské ulici v Lubenci 50letý řidič osobního vozidla zn. Škoda Pick-up. Ve směru od Karlových Varů na Prahu se plně nevěnoval řízení a u jednoho domu vjel do středu komunikace, kde narazil přední částí vozidla do svislé dopravní značky (přikázaný směr objíždění) a následně do betonového svodidla. Při nehodě utrpěl řidič lehčí zranění, se kterým byl převezen do žatecké nemocnice a po vyšetření propuštěn. Jak prokázala provedená dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu, řídil muž pod vlivem, policisté mu naměřili nejprve 2, 08, následně 2, 01 promile alkoholu v dechu. Hmotná škoda byla vyčíslena na 15 000 Kč. Nehoda je v dalším šetření policie.

Odmontoval a odcizil střešní okna

V minulých dnech vyjížděli policisté do blízké obce poblíž Loun, kde řádil dosud nezjištěný pachatel v objektu rozestavěného domu. Vnikl na střechu budovy, kde demontoval a následně odcizil čtyři plastová střešní okna o rozměru 78 x 140 cm. Poškozenému tím způsobil škodu za 34 000 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.  

Kradl oříšky, dopustil se trestného činu

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření 28letému mladíkovi z Lounska pro trestný čin krádeže, neboť v minulých dnech odcizil v prodejně Billa v Lounech přepravku se 42 kusy balení různých oříšků v hodnotě 1 997 Kč. Tohoto jednání se muž dopustil i přesto, že již byl za majetkovou trestnou činnost Okresním soudem v Lounech odsouzen. Rozsudek nabyl právní moci dne 21. června 2010. Je zřejmé, že si uvedený mladík poučení nevzal. Nyní ho čeká další soudní řízení.

Během chvilky vykradl auto

Jen pár minut stačilo zloději k tomu, aby na parkovišti u lounského Kauflandu vykradl vůz zn. Škoda Octavia. K události došlo v pátek, kolem deváté hodiny večer. Mladá žena auto zaparkovala u prodejny s tím, že si odskočí jen něco malého koupit. Ve voze však nechala koženou kabelku s věcmi, která zřejmě přilákala zloděje. Ten v nestřeženém okamžiku rozbil skleněnou výplň levých zadních dveří, vnikl dovnitř a věci odcizil. Svým činem tak způsobil škodu za 12 700 Kč. Policisté opět upozorňují občany, že ponechávat věci viditelně v zaparkovaném vozidle bez dozoru se nevyplácí. Zlodějům tak sami nahrávají, neboť těm stačí kratičký okamžik a vystavené věci jsou pryč.

V Holedeči vykradl chalupu    

Do jedné chalupy u obce Holedeč na Žatecku se v minulých dnech vloupal dosud nezjištěný pachatel. Napakoval se opravdu pořádně. Odcizil počítačovou sestavu, televizi, rádio, krbová kamna, hokejové brusle, různé elektrické a ruční nářadí a další věci. Způsobená škoda byla odhadnuta na celkem 75 300 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody., po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 21. března 2011

vytisknout  e-mailem