Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Havaroval s autem plným cigaret

DĚČÍN - Pět krimi zpráv z Děčína na konec týdne 

Nemalou dopravní nehodu způsobil ve středu dopoledne na Děčínsku pětatřicetiletý řidič z ciziny. V levotočivé zatáčce v obci Huntířov ve směru od České kamenice vyjel se svým Opelem do protisměrného pruhu, kde narazil do levé přední části projíždějící Fabie, kterou odhodil mimo vozovku. Následkem střetu se dostal do rotace a vrátil se na svou stranu vozovky. Bohužel ve chvíli, kdy po ní přijížděl Renault, jehož osádka vůz nestačila zabrzdit. Řidiče Škodovky museli vyprostit hasiči a poté byl převezen záchrannou službou do nemocnice. Dle lékaře utrpěl zlomeninu ruky a bylo zde i podezření na vnitřní zranění. Iniciátor nehody byl zadržen a putoval do cely. V jeho automobilu se totiž ještě našlo přes pět tisíc ne právě řádně označených krabiček cigaret, které bude nadále zkoumat celní úřad. Včera si tedy vyslechl obvinění nejen z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, ale také z přečinu zkrácení daně, poplatku a drobné povinné platby a porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží. Hrozí mu za to až čtyřleté vězení
 
 
To má za parapety
 
Podezření z krádeže si včera na železničním oddělení policie vyslechl jednadvacetiletý mladík z Děčína. V uplynulém období měl totiž odcizit z budovy jedné z místních středních škol měděný parapet. Další pak poškodil. Po sobě zanechal škodu ve výši přes dva tisíce korun. A vzhledem k tomu, že jde o recidivu, hrozí mu až tříleté vězení.
 
 
Kovy nedovezli
 
Do areálu jedné děčínské firmy včera před polednem vnikli dva pánové ve věku devětačtyřicet a šestapadesát let. Zde je zajímala především železná pásovina a podstavec. Jenže při transportu kořisti do sběrných surovin byli chyceni a záhy putovali na oddělení železniční policie. Zde je strážci zákona vyřešili ve zkráceném přípravném řízení pro krádež vloupáním. Hrozí jim za to až dvouletý pobyt ve vězení. Kovy v hodnotě kolem patnácti set korun se vrátily na své původní místo.
 
 
Přistižen při činu
 
Hlídka policistů z železničního oddělení zadržela včera také čtyřicetiletého muže přímo v plechové hale jedné z místních firem. Dovnitř se dostal tak, že pomocí kovové tyče se popasoval s dřevěným bedněním. Následovalo zadržení a výtečník se odebral do policejní cely. Pokud mu bude sděleno podezření z krádeže vloupáním, čeká ho hrozba až dvouletého odnětí svobody.
 
 
Kradl, zatímco mařil
 
Trestní stíhání pro krádež vloupáním zahájili včera děčínští kriminalisté proti sedmadvacetiletému muži z Litoměřic. Ten se v uplynulém měsíci vloupal na půdu jednoho děčínského domu, odkud odnesl horské kolo, hliníkové ráfky, pneumatiky a kufr. Vše v hodnotě kolem pětadvaceti tisíc korun. Skutku se navíc dopustil v době, kdy si měl odpykávat trest, který nenastoupil. Díky tomu, že jej policisté v lednu vypátrali, se nakonec do nápravného zařízení přece jen odebral. Výše uvedeným obviněním spolu se nedávným, které mu bylo sděleno pro maření výkonu úředního rozhodnutí, svou situaci rozhodně nevylepšil.
 
 
 
 
24. února 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem