Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Havaroval, vymyslel si krádež

CHOMUTOV - Pachatele zadrželi při činu, Hledáme svědky nehody.... 

Havaroval, vymyslel si krádež
Na policejní útvar v Klášterci nad Ohří se oznámil 22letý muž, že mu kdosi odcizil osobní vozidlo Opel Calibra. Auto nechal neuzamčené před domem v Ciboušově a zmizelo. Škodu stanovil na 8 tisíc korun. Druhý den mohli policisté vyšetřování krádeže odložit. Na základě zjištěných skutečnostní se totiž muž přiznal, že si krádež vymyslel. S autem sám havaroval poblíž obce Petlery, nehodu vyšetřují policisté z dopravního inspektorátu.   
 
Pachatele zdrželi při činu
Při krádeži trubek na Spořické ulici v Chomutově zadržela policejní hlídka dva mladíky ve věku 19 a 22 let. V nočních hodinách se pachatelé vydali rozebírat oplocení postavené z lešenářských trubek s tím, že trubky odnesou a následně prodají do sběrny. Firma, které trubky patří, vyčíslila škodu na 4 tisíce korun. Ve zkráceném přípravném řízení si pachatelé převzali podezření z krádeže. 
 
Hledáme svědky nehody
Dne 20. srpna 2011 v 18.20 hodin došlo na silnici III/1981 v katastru obce Purnéřov, před domem čp. 265 k dopravní nehodě. Ve směru od Kadaně k silnici I/13 jel nezjištěný řidič osobním vozidlem VW Golf stříbrné barvy, nezjištěné registrační značky. Jel v koloně cca čtyř vozidel, náhle vybočil vlevo a ohrozil řidičku osobního vozidla Škoda Roomster, která zleva předjížděla tuto kolonu. Řidička vozidla, ve snaze zabránit střetu, strhla řízení vlevo a narazila přední částí do betonové vpusti. Vozidlo se převrátilo na střechu. Nezjištěný řidič na místě zastavil, přišel se podívat k havarovanému vozidlu Škoda Roomster, ale po chvíli z místa odjel. Řidička uvedeného vozidla utrpěla lehké zranění, lehce zraněn byl rovněž i její spolucestující. Žádáme případné svědky této dopravní nehody, aby zavolali na linku 158 nebo přímo na Dopravní inspektorát PČR územní odbor Chomutov, telefon 974 433 265 nebo 974 433 266 a podali informace, které by pomohly při vyšetřování této dopravní nehody.
 
Stahoval kalhoty
Obvinění z trestného činu výtržnictví si převzal 20letý Jirkovák. Před domem ve Studentské ulici se totiž obnažoval a pokřikoval na procházející ženy. Matka dívky, která se vracela domů, jeho jednání oznámila na místní oddělení policie. Za svléknuté kalhoty ho může soudce poslat až na dva roky za mříže. 
 
Pachatelé loupeže na svobodě
V závěru minulého týdne došlo v klášterském baru na Náměstí E. Beneše k loupeži. Do herny přišel 37letý muž, obsluhu baru ohrožoval zbraní a ze zásuvky sebral peníze a notebook. Před barem na něj čekali jeho dva společníci – muži ve věku 31 a 35 let. Všichni pachatelé byli zadrženi a obvinění z loupeže. Na státní zastupitelství byl podán návrh na vzetí obviněných do vazby. Tam však neskončili, na příkaz soudce Okresního soudu Chomutov byli propuštěni na svobodu. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
Na druha vzala nůž
Z pokusu těžkého ublížení na zdraví je podezřelá 41letá Chomutovačka. V místě trvalého bydliště v ulici Pod Břízami se totiž pohádala se svým druhem a pak ho zranila nožem. Rána si sice vyžádala ošetření na chirurgické ambulanci chomutovské nemocnice, nebyla však nutná hospitalizace a poškozenému nevznikla ani pracovní neschopnost. Policisté u obou účastníků konfliktu provedli dechovou zkoušku – žena nadýchala 2,35 promile alkoholu v dechu. Muž byl pod vlivem alkoholu také, u něj přístroj naměřil 1,13 promile. Za uvedený trestný čin hrozí ženě až desetiletý trest odnětí svobody. Co vedlo ženu k uvedenému jednání je předmětem dalšího vyšetřování.
 
23. srpna 2011  
nprap. Marie Pivková
 
 

vytisknout  e-mailem