Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Havarovala do stromu

LOUNY - Nehoda u Strkovic; Havárie s alkoholem; Úvěrové podvody... 

Nehoda u Strkovic

Včera ráno havarovala ve směru od Strkovic na obec Hradiště 43letá řidička osobního vozidla zn. Renault Clio. Rychlost vozu nepřizpůsobila jeho technickému stavu a po projetí levotočivé zatáčky dostala smyk a následně narazila do vzrostlého stromu. Při nehodě utrpěla zranění, se kterým byla převezena do chomutovské nemocnice. Tam jí také byla odebrána krev, jejíž rozbor ukáže, zda žena neřídila pod vlivem alkoholu. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 20 000 Kč.

Havárie s alkoholem

V podnapilém stavu usedl za volant osobního vozidla zn. Škoda Favorit 56letý muž ze Žatecka. V úterý odpoledne řídil vůz ve směru od Žatce na Měcholupy, když v mírné pravotočivé zatáčce nezvádl řízení a s vozidlem vjel vpravo mimo vozovku do silničního příkopu, kde narazil do stromu. Naštěstí vyvázl z nehody bez viditelného zranění. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku, která ukázala 3, 17 promile alkoholu. S naměřenou hodnotou řidič souhlasil, přiznal požití alkoholu a druhou dechovou zkoušku odmítl. Policisté na případu dále pracují.

Úvěrové podvody

Přes 200 tisíc korun dluží poškozené společnosti 27letý mladík z Lounska, který ji podvedl. V žádosti o poskytnutí úvěru uvedl nepravdivé údaje o svém zaměstnavateli a na základě těchto informací mu byl poskytnut úvěr ve výši 97 000 Kč. Uhradil však jen šest měsíčních splátek a v této době si u stejné společnosti požádal o další úvěr ve výši 144 000 Kč. Opět ve smlouvě uvedl nepravdivé údaje o svém zaměstnání. Z tohoto poskytnutého úvěru nesplatil do dnešního dne ani jednu splátku. Proto jej komisař obvinil pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu podle § 250b/1,3 trest. zákona, kde je trestní sazba odnětí svobody na šest měsíců až tři roky. Stíhání obviněného je vedeno na svobodě.

Ze stejného trestného činu obvinil policejní komisař i 24letého mladíka z Teplicka, který úvěrovou smlouvu uzavřel prostřednictvím jedné provozovny v Žatci na nákup televizoru. Při uzavírání smlouvy rovněž uvedl nepravdivé údaje o svém zaměstnání a výši měsíčního příjmu a na základě takto podaných informací mu byl poskytnut úvěr ve výši 27 798 Kč. Na místě zaplatil akontaci 2 780 Kč a smluvně se zavázal k úhradě dalších měsíčních splátek. Žádnou však již neuhradil a ani nereagoval na urgence ze strany věřitele. Poškozené společnosti způsobil svým jednáním škodu za 25 018 Kč.

Poškození laku auta

Dosud neznámý vandal se včera vyřádil na zaparkovaném vozidle v Tuchořicích. Způsobil mu na přední kapotě, na víku zavazadlového prostoru i na bocích hluboké rýhy a nápisy. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci.

 

vytisknout  e-mailem