Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Havarovala opilá

LOUNY - V krvi jí kolovalo přes dvě promile alkoholu. 

Začátkem října jsme veřejnost informovali o dopravní nehodě osobního vozidla zn. Audi (více zde), jehož řidička (91. ročník) jela po komunikaci III. třídy č. 22546 v obci Solopysky a rychlost jízdy nepřizpůsobila zejména svým schopnostem, předpokládanému stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace a jiným okolnostem a před levotočivou zatáčkou začala prudce brzdit. Vyjela vpravo na okraj komunikace, kde narazila do sloupu veřejného osvětlení. Dále narazila do zdi rodinného domu a vyjela vlevo do plotu zemědělské usedlosti. Prorazila drátěné oplocení a přední částí vozu sjela ze svahu, kde narazila do odstaveného pracovního stroje. Při nehodě utrpěla lehčí újmu na zdraví, stejně tak i její nezletilá spolujezdkyně. Ani jedna z nich nebyla ve vozidle připoutána. Šetřením této nehody vyšlo v těchto dnech najevo, že řidička usedla za volant pod vlivem alkoholu. Na základě vyšetření hladiny etanolu metodou plynové chromatografie a Widmarkovou metodou vyšlo najevo, že jí v době nehody kolovalo v krvi 2, 53 g/kg alkoholu. Nehoda je i nadále v šetření lounských policistů. 
 
Alkohol za volant nepatří
 
Další opilý řidič usedl ve čtvrtek brzy ráno za volant osobního vozidla zn. Škoda Octavia a řídil jej na silnici I/27 ve směru od benzinové čerpací stanice na ulici Plzeňská v Žatci, kde byl stavěn a kontrolován policejní hlídkou. Provedenou dechovou zkouškou vyšlo najevo, že řidič (87. ročník) řídil pod vlivem alkoholu. Policisté mu nejprve naměřili 2, 17 promile alkoholu v dechu a následně 2, 20 promile. Umístili jej proto do policejní cely a následně mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu.
 
Krádež brzdového válce
 
Policisté pátrají po pachateli, který v minulých dnech demontoval a odcizil od levého předního kola zvedací nápravy nákladního automobilu zn. Scania vzduchový válec. Vozidlo bylo zaparkováno v žatecké Husově ulici. Způsobená škoda byla odhadnuta na 8 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 23. října 2015
       
 

vytisknout  e-mailem