Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hbitý chmaták

LITOMĚŘICE – Stačila chvilka neopatrnosti; Zahnal ho pes; Zlákal ho batoh 

Stačila chvilka nepozornosti a seniorka ve Štětí přišla o své zavazadlo. V pondělí v dopoledních hodinách si 74letá žena při telefonickém rozhovoru odložila zavazadlo se svými cennostmi na ulici na zem a nevěnovala mu patřičnou pozornost. Využil toho neznámý pachatel, který si v nestřeženém okamžiku přivlastnil tašku s peněženkou a osobními věcmi poškozené. Seniorka tak během 10 minut přišla o 1200 korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a po pachateli a odcizených věcech pátrají.
 

Zahnal ho pes
Obec Písty navštívil v neděli v odpoledních hodinách s nekalými úmysly neznámý pachatel. Snažil se vniknout na oplocený soukromý pozemek. Rozstříhal oplocení tvořené drátěným pletivem, ale svůj záměr nedokončil. K prostříhanému otvoru přiběhl pes majitele pozemku a lapkovi nezbylo nic jiného vzít nohy na ramena. Policisté po neznámém pachateli pátrají pro podezření z trestného činu pokusu krádeže vloupáním. V případě dopadení může dotyčný podle trestního zákoníku očekávat až dvouletý trest odnětí svobody.
 

Zlákal ho batoh
V pondělí dopoledne přijali lovosičtí policisté oznámení o krádeži batohu z nákladního vozidla. Do vozidla zaparkovaného v Lovosicích před obytným domem vnikl neznámý pachatel po rozbití skleněné výplně okna. Zřejmě očekával bohatší kořist, ale batoh byl prázdný. Rozbitím okénka způsobil škodu přesahující 3 tisíce korun. Policisté případ kvalifikovali jako přečin krádež vloupáním.
 

9. 4. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem