Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Helikoptéra nad Mohelnicí

Šumperk - policisté při dopravně bezpečnostní akci zkontrolovali 240 vozidel.  

Dopravně bezpečnostní akce typu „X“ proběhla dne 2. 3. 2012. Akce byla zaměřena na dodržování pravidel silničního provozu v úseku Mohelnice a Studená Loučka. Po vyhodnocení stávající situace se policisté zaměřili především na předjíždění vozidel v místech, kde je to dopravním značením zakázáno, a to za využití helikoptéry Policie České republiky.
Dále se hlídky policie soustředily na kontrolu technického stavu motorových vozidel, dokladů potřebných pro řízení a provoz vozidel, dodržování povolené rychlost, požívání alkoholických nápojů před a po dobu jízdy a na pátrání po hledaných osobách a věcech pocházejících z trestné činnosti. Do akce bylo nasazeno 11 policistů z Dopravního inspektorátu Policie ČR Šumperk a Letecké služby Policie ČR.
Policisté zkontrolovali 240 vozidel. Celkem zjistili 32 přestupků, za které celkem uložili 18400 Kč. Dále byla řidiči nákladního vozidla uložena kauce v částce 10000 Kč za nebezpečné závady na vozidle. Mezi nejčastější přestupky, které museli policisté řešit, bylo nedodržení povolené rychlosti a předjíždění v místech, kde je to zakázáno.
Video z akce naleznete v souvisejících dokumentech.

 

nprap. Bc. Josef Bednařík
5. března 2012

vytisknout  e-mailem