Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hernu provozoval neoprávněně

TEPLICE - Finta s občanským sdružením mu neprošla; Za zboží nezaplatili; Padělala neschopenku...  

Hernu provozoval neoprávněně
     Několikaletý trest odnětí svobody hrozí 27letému Asiatovi, který byl v uplynulých dnech obviněn z přečinu neoprávněného provozování loterie a podobné sázkové hry. Po dobu jednoho roku měl jako vedoucí pobočky občanského sdružení v Bílině umístěny v provozovně výherní hrací přístroje, které neměly příslušnou identifikační známku.
     Přestože podle stanov tohoto sdružení bylo umožněno hrát pouze jeho členům, mohla se členem stát kterákoliv osoba starší 18 let, která byla formálně zaregistrována po předložení průkazu totožnosti. Pokus obejít platnou legislativu ale neprošel, protože tímto způsobem mohla na automatech hrát jakákoliv osoba starší 18 let, přičemž jednotliví hráči na této pobočce sami prováděli vklady finančních prostředků do hracích přístrojů a v případě výhry jim byl obnos obsluhou pobočky vyplacen. Muž, který neměl vydané platné oprávnění od příslušného orgánu, tedy bez vědomí státního dozoru provozoval sázkovou hru, což je v rozporu se zákonem a může ho to stát až tři roky svobody.
 
Za zboží nezaplatili
     Z přečinu krádeže se budou zodpovídat 36letá žena a 32letý muž. V polovině května v teplickém obchodním centru společně odcizili několik kusů různého oblečení jako trička, kraťasy a tepláky. Následně prodejnu opustili, aniž by za zboží v hodnotě přes pět tisíc korun zaplatili.
     Policisté oběma spolupachatelům sdělili podezření z přečinu krádeže, zatímco muži hrozí maximálně dvouleté vězení, žena může vzhledem ke své trestní minulosti strávit za mřížemi až tři roky.
 
Padělala neschopenku
     Na problémy si „zadělala“ 50letá žena, která chtěla podvést svého zaměstnavatele. Na začátku letošního roku pozměnila rozhodnutí o své dočasné pracovní neschopnosti a nemocenskou si tak o týden prodloužila. Takto upravený dokument pak předložila v práci, čímž se však dopustila přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny. Jako důvod svého jednání u výslechu uvedla osobní důvody, pokud se případ dostane až k soudu a žena bude uznána vinnou, hrozí jí v krajním případě až tříleté vězení.
 
Krádež benzínu
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který odcizil pohonné hmoty ze zaparkovaného auta. Zloděj v katastru obce Modlany navrtal nádrž osobního vozidla, ze které odcizil přes dvacet litrů benzínu. Celková škoda byla vyčíslena na téměř šest tisíc korun, pachateli hrozí v případě dopadení trestní stíhání pro přečin krádeže a až dvouleté vězení.
 
Další újezdy od nehod
     Policie zaznamenává zvýšený počet případů, kdy pachatelé dopravních nehod ujíždějí, aniž by splnili povinnosti uložené platnou legislativou. Přivítáme jakákoliv svědectví veřejnosti k níže uvedeným nehodám, jejichž viníci nerespektují základní morální ani zákonem daná pravidla.
 
     K první dopravní nehodě došlo 25. května kolem 14:45 hodin v Teplicích, ul. Antala Staška. Na křižovatce s ul. J. A. Komenského se dosud nezjištěný řidič neustanoveného motorového vozidla střetl s nezletilou chodkyní. Řidič z místa nehody ujel, aniž by nezletilé poskytl první pomoc a věc oznámil policii. Dosavadním šetřením bylo zjištěno, že by se mohlo jednat o osobní vozidlo modré barvy.
                   
     K další nehodě došlo v době od 9:00 do 17:45 hodin dne 26. 5. 2015 v Teplicích, ul. Mlýnská. Dosud nezjištěný řidič neznámého vozidla měl poškodit pravou zadní část automobilu Audi A6 stříbrné barvy zaparkovaného mimo komunikaci, a aniž by učinil patřičná opatření, jež mu jsou ze zákona uložena, místo dopravní nehody opustil.
 
     Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 27. 5. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem