Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Hero a Ikar v akci

Ostrava - služební psi zadrželi pachatele dvou trestných činů. 

Hero a Ikar v akci
 
 
Dva ostravští služební psi se svými psovody zadrželi dne 29. 5. 2012 dva pachatele trestných činů krádeže a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení.
 
Dva muži (63, 46), kteří již byli v minulosti trestání, se domluvili, že společně odcizí napínací lano u stožáru trakčního vedení v žst. Ostrava Vítkovice. Stalo se tak krátce před druhou hodinou ranní. Pilkou na železo napínací lano přeřezali. Tím došlo k prověšení bronzového směrového lana na 1. Traťové koleji. Následně došlo k přejetí směrového lana nákladním vlakem a zkratování trolejového vedení, čímž došlo k vyřazení zařízení z činnosti.
Strojvedoucí vlaku a výpravčí ze stanice Vítkovice zjistili, že je strhnutá trolej a ihned na místo přivolali techniky. Ti pak na místě zjistili, že napínací lano v délce 70 metrů chybí a okamžitě přivolali policisty.
Hero+Ikar.jpgHero+Ikar.jpg
Na místo okamžitě vyjela hlídka oddělení železniční policie a také hlídka „psovodů“ se svými svěřenci. Hero i Ikar, jak se služební němečtí ovčáci jmenují, se ihned pustili do práce. Výsledek na sebe nenechal dlouho čekat a opět, jak už v minulosti mnohokrát, dokonale splnili své úkoly. Zatímco Ikar neomylně v parku před nádražím označil dva svazky měděného lana v délce cca 70 metrů a sportovní tašku s pracovním nářadím, Hero po chvíli v témže parku označil dvě osoby, které se vzdalovaly od nádraží. Policisté je vyzvali, aby je následovali k místu nálezu věcí. Muži tak učinili a přiznali, že věci patří jim. Oba si pak převzali policisté z železničního oddělení.
 
V současné době jsou již oba muži obviněni z výše uvedených trestných činů a kriminalisté zahájili jejich trestní stíhání. Dle trestního zákona jim hrozí až šestiletý trest odnětí svobody.
 

vytisknout  e-mailem