Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Heroin! Tak ten tu ještě nebyl…

RAKOVNICKO – Řidičský průkaz má zadržený. 

Policisté z Obvodního oddělení Nové Strašecí zastavili na silnici I. třídy č. 6 v katastru obce Řevničov řidiče osobního vozidla, který jel směrem na Karlovy Vary. Policisté jej zastavili z důvodu absence platného dálničního kuponu. A to netušili, co dalšího ještě zjistí.

Řidiče vyzvali k předložení všech potřebných dokladů k provozu a řízení vozidla, přičemž předložil pouze občanský a technický průkaz a pojištění od vozidla, tzv. zelenou kartu. Když jej hlídka požádala k předložení ještě řidičského průkazu, na to uvedl, že ho nevlastní. Policisté lustrací ztotožnili tohoto muže jako 37letého z Prahy, který má řidičský průkaz zadržený a v evidenci je veden jako neřidič.

Hlídka dále muže vyzvala k dechové zkoušce na přítomnost alkoholu a také testu na jiné návykové látky. Výsledek dechové zkoušky byl negativní, zatímco test na drogy odhalil pozitivní výsledek na opiáty. Sedmatřicetiletý muž s pozitivním výsledkem testu souhlasil a uvedl, že předchozí den, tj. 15. března, užil dávku heroinu. Poté byl vyzván k lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu, což po řádném poučení odmítl.

nprap. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
22. března 2018

vytisknout  e-mailem