Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hip Hop Kemp je za námi

KRAJ - Policisté nemuseli řešit vážné problémy. 

 
AKTUALIZACE - 24. 8. 2015
Z našeho pohledu festival v Hradci Králové proběhl bez vážnějších problémů. Nicméně jako na každém takovém velkém festivalu jsme i tentokrát evidovali desítky přestupků a několik trestných činů. Jednalo se o krádeže  jak v obchodech, tak ze stanů, přestupky a trestné činy v oblasti toxi a přestupky v dopravě.
 
Přes mohutnou návštěvnost, která čítala 25 tisíc osob, jsme řešili pouze celkem 5 trestných činů ke kterým došlo v okolí nebo v areálu festivalu. Jednalo se o distribuci drog, kapesní krádež včetně kreditní karty a vykradení stanu. Dva návštěvníci festivalu jsou podezřelí ze spáchání trestného činu při tom, když řídili motorové vozidlo. Jeden pod vlivem alkoholu, kdy hladina byla více jak jedno promile a druhý měl vysloven zákaz řízení.
Přestupků v souvislosti s festivalem, zejména v jeho okolí jsme řešili více jak 150. Jednalo se zejména o krádeže v blízkých obchodech, další majetkové přestupky spočívaly v krádežích odložených věcí. Druhou nejpočetnější oblastí spáchaných přestupků bylo řízení pod vlivem alkoholu a návykových látek. Celkem jsme zjistili 61 řidičů „pod vlivem“, kdy více jak tři čtvrtiny před jízdou "užili drogu". V 7 případech jsme řešili i přestupek spočívající v přechovávání návykové látky. Celkem jsme zkontrolovali téměř 500 vozidel. Dopravní policie uložila celkem 37 kaucí v celkové výši 566 tisíc korun.
 
Během festivalu jsme nemuseli řešit závažné narušení veřejného pořádku.

por. Bc. Jan Čížkovský
24. 8. 2015, 11:25
 
___________________________________________________________________
Královéhradečtí policisté se v těchto dnech intenzivně připravují na příjezd účastníků 14. ročníku Hip Hop Kemp festivalu, který proběhne na letišti v Hradci Králové od 20. do 22. 8. 2015.
Bezpečnostní opatření, při kterém bude přiměřeně posílen výkon služby, začne již od středečních ranních hodin, kdy očekáváme příjezd prvních návštěvníků. Dopravní policisté se zaměří zejména na hlavní příjezdové trasy a okolí letiště, aby předešli případným komplikacím. Posílený dohled bude také u vlakového a autobusového nádraží. 
V ulici Jana Černého bude za pomoci přenosných dopravních značek snížena maximální povolená rychlost na 30km/hod., a to z důvodu zajištění bezpečnosti chodců, kteří se po krajnicích této silnice ve velkém množství pohybují. Na komunikacích v okolí letiště bude také po dobu konání festivalu zákaz zastavení a samozřejmě i parkování tak, aby byl v případě jakýchkoliv problémů zajištěn bezproblémový a rychlý příjezd vozidel složek IZS.
V prostoru areálu letiště budou policisté připraveni reagovat na jakékoliv problémy a v případě narušování veřejného pořádku budou ve spolupráci s městskou policií připraveni zasáhnout.  Na základě velmi dobrých zkušeností z minulých ročníků jsme pozvali do Hradce Králové opět i kolegy z polské policie z Wroclavi, kteří k nám přijedou již po čtvrté. Jejich role je pomoci ve společné hlídce s našimi policisty překonávat jazykové bariéry a působit jako konzultanti. Tradičně je totiž očekáván i příjezd polských návštěvníků v potu 5 – 8 tisíc.
 
mjr. Mgr. Ivana Ježková, 15.8.2015, 11:00
Policisté budou nejenom v areálu letiště, ale i na příjezdových komunikacích rozdávat návštěvníkům festivalu letáčky v několika jazykových mutacích, na kterých jsou uvedeny základní telefonní čísla tísňového volání, připomenuty základní rady bezpečného chování na festivalech, zejména principy ochrany majetku a zmíněna je zde i trestně právní odpovědnost některých trestných činů, například majetkového nebo drogového charakteru.
Zájem Královéhradecké policie je, aby se návštěvníci festivalu cítili bezpečně a aby občané Hradce Králové a okolí byli na běžném životě omezováni pokud možno co nejméně.

vytisknout  e-mailem