Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Historická pumpa skončila ve sběrně

Most - Lapka ji ukradl v rodinném domě; Nechal klíčky v zapalování, prišel o auto; Zneužil cizí doklady. 

 Sedmatřicetiletý muž z Litvínova kradl v domě, který je v současné době prázdný. Muž jedné zářijové noci vnikl přelezením plotu na pozemek rodinného domu, vloupal se do suterénu a tam odcizil po vypnutí proudu kabely elektroinstalace, vodoměr, prodlužovací kabely, kalové čerpadlo a další předměty z kovů. Kabely pak vypálil v lese a získanou měď a mosaz odevzdal v litvínovské sběrně surovin. Do domu se vrátil o dva dny později. Z přístavku u domu odnesl starou litinovou pumpu na vodu pocházející z 19. století, jejíž hodnotu si poškozený majitel cení na částku 15 000 korun. I tu odnesl do sběrny, kde ji zpeněžil. Majitelka domu však záhy historickou pumpu objevila ve sběrně a oznámila to na policii. Policisté šetřením zjistili, kdo ji odcizil, a věc z krádeže zajistili a vrátili zpět poškozené. Ostatní věci zajištěny nebyly. Majitel vyčíslil škodu, která mu vznikla krádeží a poškozením objektu na částku 25 000 korun. Policie Litvínovanu sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže a porušování domovní svobody.


 

Zloděj našel odemčené auto s klíčky v zapalování

Litvínovští policisté šetří případ odcizeného motorového vozidla. Jeho majitel krádež vozu oznámil lomským policistům poslední týden v měsíci září. Neznámý pachatel v dopoledních hodinách v ulici Tyršova stezka v Loučné na Litvínovsku odcizil osobní automobil tovární značky Škoda Fabia, zaparkovaný v prostoru před domem. Auto nebylo zajištěné, jeho majitel si totiž domů odskočil jen na deset minut a pachateli krádež ulehčil tím, že v automobilu zanechal klíčky.


 

Podnájemník měl okrást svého dobrodince

Policisté v Hamru sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Muž měl dle šetření policistů v bytě v Hamru odcizit finanční hotovost a tablet. V bytě občas přespával u svých známých, kteří mu poskytli střechu nad hlavou. Při jeho posledním pobytu z bytu zmizelo dvanáct tisíc korun a tablet značky Prestigio. Podle policie měl věci odcizit 25letý muž z Litvínova. Peníze ani tablet nebyly zajištěny. Poškozený vyčíslil škodu na částku 16 tisíc korun.


 

Zneužil cizí doklady, pořídil si mobil

Nepoctivě se zachoval 26letý muž z Litvínova. Zatím neznámo jak přišel k cizím dokladům, které poškozený ztratil na zastávce MHD v Záluží u Litvínova. Zda muž cizí občanský a řidičský průkaz našel nebo ho od někoho dostal, policie nezjistila. Zjistila však to, že nepoctivec si na ztracený občanský průkaz uzavřel u jedné společnosti smlouvu o poskytnutí spotřebitelského úvěru na mobilní telefon s paměťovou kartou v celkové hodnotě 16 158 korun. Policisté obvodního oddělení v Litvínově muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu podvodu.


 

Ze stavby zmizelo nářadí a stavební materiál

Solidní výbavu nářadí si pořídil za hubičku dosud neznámý pachatel. Ten v obci Janov vnikl tento týden v nočních hodinách na pozemek rodinného domu, který je v současné době rekonstruován. Násilím překonal vstupní dveře a poté z objektu odcizil různý stavební materiál a ruční nářadí. Hodily se mu vrtačky, brusky, vrtáky, šroubováky, nůžky na plech, klíče, kleště, rozbrušovačky a další věci. Poškozený majitel stavební firmy vyčíslil hmotnou škodu na částku 44 000 korun. Případem krádeže vloupáním se zabývá hamerská policie.


 


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 2. 10. 2013

vytisknout  e-mailem