Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hlad neměl

LITOMĚŘICE – Šel po kuřivu; V noci pro kabel; Otevřené dveře 

V nočních hodinách ze středy na čtvrtek vnikl neznámý pachatel do prodejny potravin u Libochovic. Po rozbití skleněné výplně okna vnikl do prodejny, odkud si odnesl cigarety. Ostatní zboží zůstalo netknuto. Majitel prodejny vyčíslil škodu na 3 tisíce korun a po odcizeném zboží a neznámém zloději pátrají libochovičtí policisté.
 

V noci pro kabel
Do prodejny stavebnin v Litoměřicích vnikl v nočních hodinách na středu neznámý pachatel. Po překonání oplocení si z areálu prodejny odnesl měděný kabel pro rozvod elektřiny. Hodnota odcizeného kabelu byla vyčíslena na 3 tisíce korun. Případem krádeže se zabývají litoměřičtí policisté.
 

Dveře nezajistil
Do bytu ve Štětí vnikl v pátek v časných ranních hodinách nezvaný host. Využil neuzamčených dveří a chvilkové nepřítomnosti majitele bytu ke krádeži. Jeho kořistí se stal mobilní telefon, tabák a osobní doklady poškozeného. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.
 

Zloděj nafty
Dvě oznámení krádeže motorové nafty z osobních vozidel přijali roudničtí policisté na konci uplynulého týdne. V nočních hodinách ze čtvrtka na pátek odcizil neznámý pachatel stejným způsobem naftu ze dvou vozidel.
 

V prvním případě se terčem zájmu neznámého pachatele stalo vozidlo značky Škoda zaparkované v Roudnici nad Labem před domem. Do nádrže na pohonné hmoty vyvrtal otvor, kterým odčerpal 20litrů pohonných hmot. Majitel vozidla vyčíslil škodu na 9 tisíc korun.
 

Další případ byl oznámen z obce Martiněves. I v tomto případě si pachatel vyhlédl osobní vozidlo značky Škoda zaparkované před domem, nádrž provrtal a odcizil 36litrů nafty. Poškozený na krádež přišel až při tankování pohonných hmot, kdy mu nafta vyvrtaným otvorem začala vytékat. Škoda je odhadnuta na 16 tisíc korun. Pokud se podaří pachatele dopadnout, bude se před soudem zodpovídat z přečinu krádeže a poškození cizí věci.
 

2. 11. 2012
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem