Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hladová knihomolka parádnice

DĚČÍN - Čtyři ryze děčínské krimi události 

V krátkodobém zadržení se včera odpoledne ocitla téměř dvacetiletá dívka. To proto, že v marketu byla přistižena při krádeži dvaceti knih, potravin a oděvů. Při následné prohlídce pak policisté u zadržené nalezli ještě novou rtěnku a řasenku, čímž se ukázalo, že před tím „nakupovala“ také v drogérii. Celková škoda přesáhla hranici pěti tisíc korun, takže s pouhým přestupkem se může rozloučit. Místo toho si vyslechla podezření z trestného činu krádeže, za který jí hrozí až dvouleté vězení.
 
 
Skončil
 
Děčínským kriminalistům se podařilo dopadnout muže, který v poslední době působil svému okolí nemalé potíže. Sedmadvacátého dubna vstoupil nezajištěnými vrátky na zahradu, kde ze stolu stojícího před domem sebral mobilní telefon. Na ten pak stačil provolat asi sedmnáct tisíc korun. Pak si dal na chvíli pokoj a do akce se opět pustil v minulém týdnu. Během po sobě následujících tří dnů vnikl dvakrát do areálu firmy a jednou do objektu dílny. Z těchto míst odnesl dvě úhlové brusky, vrtačky, chladič tahače, disky ke kolům, hliníkový ventil, další nářadí a různé kovové předměty. Sečteno a podtrženo čítá škoda něco přes čtyřicet tisíc korun. Od včerejšího dne čelí devětatřicetiletý výtečník obvinění z krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Díky recidivě mu teď hrozí až tříletý pobyt v žaláři.
 
 
Opilý bez řidičáku
 
V Jílovém u Děčína zastavili včera odpoledne ke kontrole policisté čtyřiačtyřicetiletého muže. Právě se chystal zaparkovat své vozidlo. Žádosti o předložení řidičského oprávnění strážcům zákona nevyhověl, žádný u sebe totiž neměl. A aby to nebylo málo, nadýchal ještě při následné opakované zkoušce na alkohol přes dvě a půl promile. To nemohlo dopadnout jinak, než sdělením podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky, které si pak na služebně vyslechl ve zkráceném přípravném řízení. Teď může přemýšlet, stálo-li mu to pití za hrozbu až ročního odnětí svobody.
 
 
Příliš velká důvěra
 
Představte si, že někomu svěříte přes tři sta tisíc korun na nákup nového vozidla a po několika měsících nemáte ani automobil ani peníze. Do takové role se dostal pětašedesátiletý muž z Děčína, když se s důvěrou obrátil na dvaačtyřicetiletého výtečníčka. Ten si v těchto dnech převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro podvod. Kriminalisté mu jej museli poslat do věznice, kde jev současné době ubytován za jinou nekalou činnost. Budiž tento případ ponaučením pro všechny, kteří lehkovážně svěřují finance do rukou podobných živlů.
 
 
 
 
21. června 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem