Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dvojice odcizila okapové roury, následovalo zadržení

Policisté zadrželi muže jen pár minut po krádeži. 

Včera kolem půl sedmé v podvečer vyslal operační důstojník hlídku z Pohotovostní motorizované jednotky do ulice Puchmajerova na Praze 5, kde měli dva muži odcizit z objektu sídla firmy okapové roury a odcházet směrem k ulici Radlická. Když na místo policisté okamžitě přijeli, spatřili dva muži kráčející k metru, kteří nesli odcizené roury. Ke krádeži se přiznali a tvrdili, že je chtěli prodat ve sběrných surovinách, aby si mohli nakoupit potraviny.
 
Policisté nakonec zadrženou dvojici převezli na košířskou služebnu k dalším úkonům. V dostupných evidencích pak zjistili, že mladíci mají několik záznamů za majetkovou a násilnou trestnou činnost a ani výkon trestu jim není neznámý. V lednu letošního roku se na ně dokonce vztahovala amnestie prezidenta.
 
Osmadvacetiletý a sedmkrát soudně trestaný muž bude na rozdíl od svého sedmadvacetiletého kamaráda (2x soudně trestaný) řešený ve zkráceném přípravném řízení ve 14 denní lhůtě a je podezřelý ze spáchání trestného činu krádeže. Jeho mladší kamarád se pak bude zpovídat před správním orgánem. Po provedených úkonech byli oba podezřelí muži z pokynu státního zástupce propuštěni na svobodu. Majitel domu vyčíslil škodu na necelých pět tisíc korun.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 14. 7. 2013
Odkazy do noveho okna

Část odcizených okapů

Část odcizených okapů 

Detailní náhled

Zadržená dvojice

Zadržená dvojice 

Detailní náhled

Zadržená dvojice

Zadržená dvojice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem