Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hledá se muž, který odevzdal nešťastníkovy doklady

Detektivové potřebují tohoto muže vyslechnout. 

Kriminalisté řeší od 1. ledna případ Američana, kterého nalezl kolem 11. hodiny dopoledne náhodný kolemjdoucí, v nepřístupném terénu na břehu Vltavy. Šestadvacetiletý cizinec oslavoval se svými kamarády konec roku 2014, asi dvě hodiny po půlnoci se ovšem od skupiny odpojil, přátelé šli spát do hotelu a jejich kamarád s největší pravděpodobností spadl z Hlávkova mostu. Zraněnému mladíkovi se podařilo vylézt na břeh, kde čekal asi devět hodin na pomoc.
 
Když přijeli policisté z místního oddělení na Letné na místo, s ohledem na nepřístupný terén si museli přivolat na pomoc kolegy z poříčního oddělení včetně hasičů. Muž ležel na břiše, stěžoval si na bolesti a byl silně podchlazený. Hasiči pomocí lehátka a lana cizince vytáhli a předali ho záchranářům, kteří převezli zraněného do nemocnice.
 
Případem se zabývají kriminalisté z 1. oddělení prvního policejního obvodu a žádají veřejnost o pomoc. Ve čtvrtek 1. ledna přišel krátce před 17. hodinou ke služebně na místní oddělení Libeň na pražské Palmovce neznámý muž, nejprve na policisty zazvonil, pak ale vhodil doklady Američana do schránky připevněné na budově a odešel směrem do stanice metra. Detektivové proto žádají tohoto muže, aby je kontaktoval na tísňové lince 158 a sdělil jim, kde doklady nalezl. Jeho výpověď by totiž mohla významným způsobem pomoci ve vyšetřování případu. Podobu muže kriminalisté znají díky bezpečnostním kamerám umístěným ve vestibulu metra stanice Florenc. Na krátkém záznamu vyjíždí muž po eskalátorech nahoru, přestupuje z trasy linky B na trasu linky C a odjíždí metrem směrem na Háje.
 
Mělo by se jednat o muže ve věku kolem padesáti let, střední postavy a světlé pleti. Oblečený byl do tmavé bundy se světlým logem neznámé značky na hrudi, světle modrých kalhot a na hlavě měl tmavou čepici. Přes rameno měl zavěšenou černou tašku a v levé ruce nesl igelitovou tašku ze supermarketu Albert.
 
Detektivové v souvislosti s pádem opilého cizince z mostu do řeky Vltavy prověřují různé varianty. Nevylučují ani skutečnosti, že do řeky spadl sám nebo že pádu mohl předcházet nějaký incident či dokonce fyzické napadení. Případ kriminalisté nepodceňují a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 16. 1. 2015
Odkazy do noveho okna

Hledaný svědek

Hledaný svědek 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem